Πολιτική

21/11/2014 - 19:03

O Γιάννης Μπουρνούς εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέδριο στη Σκωτία

&n

bsp;

Στη Γλασκώβη βρίσκεται αυτό το σαββατοκύριακο (22-23/11) ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΕΑ στο «Συνέδριο Ριζοσπαστικής Ανεξαρτησίας», που διοργανώνεται από τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις που στήριξαν το ΝΑΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα στη Σκωτία.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενδυνάμωση της ενότητας της σκωτσέζικης Αριστεράς, με στόχο τη δημιουργία ενός μαζικού και πολυσυλλεκτικού νέου κόμματος, στα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ και του ισπανικού PODEMOS. Στις εργασίες του συνεδρίου θα πάρουν μέρος 3000 εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Γιάννης Μπουρνούς θα είναι ομιλητής στο κεντρικό πάνελ με θέμα «Ενωμένοι μπορούμε: Ο Διεθνισμός στην εποχή της λιτότητας», μαζί με εκπροσώπους του ισπανικού PODEMOS, καθώς και δυνάμεων της αγγλικής, της καταλανικής και της καναδικής Αριστεράς.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΕΑ θα έχει διμερείς συναντήσεις με το Σκωτσέζικο Σοσιαλιστικό Κόμμα (SSP) και το Κόμμα των Πρασίνων της Σκωτίας, ενώ θα παρευρεθεί και σε συνάντηση της τοπικής Οργάνωσης Μελών Σκωτίας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μοιράσου το άρθρο!