Πολιτική

25/04/2024 - 19:39

Ο Χαρ. Αθανασίου ομιλητής στη βιβλιοπαρουσίαση του Άγγελου Τσιγκρή με τίτλο “Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση Παιδιών: Η θεσμική προστασία στην Ελλάδα και την Ευρώπη”

Ο Βουλευτής νομού Λέσβου κ Χαράλαμπος Αθανασίου συμμετείχε, ως ομιλητής, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στη Βιβλιοπαρουσίαση για το 14ο επιστημονικό βιβλίο του Άγγελου Τσιγκρή με τίτλο “Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση Παιδιών: Η θεσμική προστασία στην Ελλάδα και την Ευρώπη”.

 

Η κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου από τον εγκληματολόγο και πολιτικό Άγγελο Τσιγκρή αναδεικνύει ένα σκοτεινό κεφάλαιο της κοινωνίας ,για το οποίο όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Αθανασίου έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια για να αντιμετωπισθεί η αντίληψη απαξίωσης της θέσης του παιδιού στην κοινωνία παρά την επικράτηση των ανθρωπιστικών και κυρίως των χριστιανικών ιδεών στο Δυτικό Κόσμο. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια αναλυτική μελέτη που αποτυπώνει, κατά τραγικό τρόπο, το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και προβάλλει στο φως τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά-θύματα.

 

Στις σελίδες του παρουσιάζει ένα σκοτεινό τοπίο, αποτύπωμα μιας κοινωνίας που φοβάται να δει κατάματα.

Μέσα από μαρτυρίες, ιατροδικαστικές εκθέσεις, και ανάλυση της θεσμικής προστασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ο συγγραφέας αναδεικνύει την αποτρόπαιη φύση αυτών των εγκλημάτων και τις συνέπειές τους στα παιδιά που τα βιώνουν.

Ο κ Αθανασίου κατά την τοποθέτηση του τόνισε την ανάγκη πρόληψης τέτοιων φαινομένων και ειδικά στη διακίνηση πορνογραφικού υλικού και την καταγγελία με θάρρος και ευθύνη των δραστών.

Μοιράσου το άρθρο!