Πολιτική

06/03/2014 - 00:36

Ο Τέρενς Κουίκ θυμήθηκε - προεκλογικά - τους μετανάστες στη Λέσβο

r />
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝΔΙΑ
ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΙΣΡΟΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

κ. Υπουργέ,

H εισροή παράνομων μεταναστών είναι δυστυχώς μέρος καθημερινής δραστηριότητας για το Λιμενικό Σώμα της Λέσβου.

Η δημιουργία του «κέντρου υποδοχής», για την οποία οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε αντίθετοι, έχει ανοίξει τεράστια πληγή για το νησί, ενθαρρύνονται τους Τούρκους δουλέμπορους στην εδώ αποστολή λαθρομεταναστών.    

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών και την εξάρθρωση των οργανωμένων δικτύων μεταφοράς παράνομων μεταναστών, σχεδόν καθημερινά περισυλλέγει δεκάδες αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, τους οποίους παραδίδει στη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης.

Μετά από ενημέρωση που μου κοινοποιήθηκε στον προσωπικό μου λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, από την Συντονιστική ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ της Λέσβου, για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, είναι σαφές ότι ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός αφίξεων των παράνομων μεταναστών, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία, πλήττοντας τομείς όπως δημόσια υγεία, ασφάλεια, τουρισμός κ.α.

Το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στο πρώην Στρατόπεδο Παραδέλλη στη Μόρια, το οποίο μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία του, συνολικής σημερινής χωρητικότητας 180 ατόμων, αδυνατεί να φιλοξενήσει περισσότερους, λόγω μη επάρκειας εγκαταστάσεων.

Κάποιοι εκ των φιλοξενούμενων στα  ΚΕΠΥ είναι φορείς ασθενειών, όπως φυματίωση, και λόγω μη ύπαρξης κατάλληλων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που επιτελούν την δουλειά τους. Και αναφέρομαι στο προσωπικό του Λιμενικού και Αστυνομικού Σώματος.

Παράλληλα έντονο προβληματισμό προκαλούν ως προς τη διαχείριση του όλου θέματος, οι πληροφορίες που κάνουν λόγω για μεγάλο αριθμό Σύριων και Αφγανών μεταναστών στα απέναντι τουρκικά παράλια.

Αυτή τη στιγμή η εισροή παράνομων μεταναστών είναι ανεξέλεγκτη και  τα  Κέντρα Πρώτης Υποδοχής επιτελούν περισσότερο ρόλο διεκπεραιωτικό και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν οριστική λύση στο μείζον ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Ποια μέτρα προτίθεται να υιοθετήσει ο υπουργός για να αναστρέψει την εικόνα του «ξέφραγου αμπελιού» ως προς το θέμα της εισροής παράνομης μετανάστευσης  στην Ελλάδα;

Γιατί επιμένει στην πολιτική της δημιουργίας «κέντρων υποδοχής» που ενθαρρύνει τους δουλέμπορους;

Είναι στους στόχους της συγκυβέρνησης  να λάβει οριστικά μέτρα για την εξάλειψη του μείζονος  ζητήματος   της παράνομης μετανάστευσης;

Σε ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να προβεί ο υπουργός για την  επίλυση της συνεχούς αυξανόμενης εισροής παράνομων μεταναστών στη περιοχή της Λέσβου;

Ο ερωτών Bουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

 


To Lesvosnews.net δεν υιοθετεί σε καμιά περίπτωση την απαράδεκτη λέξη "λαθρομετανάστες" που χρησιμοποιεί ο κ. Κουίκ

Μοιράσου το άρθρο!