Πολιτική

01/07/2019 - 17:36

Οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΚΕ στη Λέσβο σε χωριά και χώρους εργασίας.... να κοκκινίσουν οι κάλπες

Ολοκληρώνονται σιγά-σιγά οι επισκέψεις στα χωριά, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές της Μυτιλήνης, από τους υποψήφιους βουλευτές Λέσβου του ΚΚΕ.  Ταυτόχρονα, συνεργεία αποτελούμενα από μέλη, φίλους και οπαδούς του Κόμματος, με την ανακοίνωση και το ψηφοδέλτιο στο χέρι, βρίσκονται μέσα στα στενά της Μυτιλήνης και των χωριών, καλώντας τους κατοίκους να στηρίξουν το ΚΚΕ. Στόχος, να φτάσει το ψηφοδέλτιο παντού, ώστε την Κυριακή 7 του Ιούλη, να κοκκινίσουν οι κάλπες. 

Τις προηγούμενες μέρες, οι υποψήφιοι επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, τη Μόρια, τη Θερμή, τα Μυστεγνά, τον Σκόπελο, τον Αφάλωνα, τις γειτονιές της Μυτιλήνης, τη Στύψη, το Υψηλομέτωπο, το Μόλυβο και το Βαφειό.    

Σήμερα Δευτέρα 1η Ιούλη, η Μαρία Κομνηνάκα και ο Γιάννης Ζαφειρίου περιόδευσαν στο Δημαρχείο και στο ΚΕΠ. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκε η ανησυχία τους για το τι θα γίνει, αφού μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζει κανένας που θα βρεθεί από το Σεπτέμβρη. Τι θα γίνει με τους πόρους και πως αυτοί θα κατανεμηθούν. Οι υποψήφιοι τόνισαν ότι τα προβλήματα που αφορούν τους ίδιους τους εργαζόμενους και την ίδια τους τη ζωή - μετακομίσεις, παιδιά σε άλλο σχολικό περιβάλλον κ.λ.π. – έχουν να κάνουν με την προχειρότητα της τελευταίας στιγμής που έγινε η διάσπαση σε δύο δήμους όσο για τους πόρους αυτό έχει να κάνει με την πολιτική των κυβερνήσεων που δεν αποδίδει στους Δήμους τα χρήματα που δικαιούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά τους αναγκάζει να βάζουν το χέρι τους βαθιά στις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων και να τους αρπάζουν ό,τι τους έχει απομείνει από την υπόλοιπη υπερφορολόγηση για να φτιάχνουν τα ματωμένα πλεονάσματα.      

Το απόγευμα θα περιοδεύσουν σε γειτονιές της Μυτιλήνης. 

 

Η Ζήνα Κακναβάτου επισκέφτηκε: 

Το Μουσείο του Υπουργείο Πολιτισμού.

Το Τελωνείο Μυτιλήνης και συναντήθηκε με το ΔΣ της Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων 9ης Τελωνειακής Περιφέρειας. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους όπως η μείωση προσωπικού. «Ενώ έπρεπε, σύμφωνα με το οργανόγραμμα της υπηρεσίας, να υπηρετούν 27 υπάλληλοι είναι μόνο 22, οι οποίοι εξυπηρετούν τρεις πύλες εισόδου του νησιού με προοπτική να ανοίξει άλλη μια στο Πλωμάρι».

Ανέφεραν την επικινδυνότητα, λόγω στατικότητας, του κτηρίου που στεγάζονται οι υπηρεσίες, ζήτημα που έχει αναδείξει το ΚΚΕ, με ερώτηση στη βουλή από το 2012. 

Τέλος επισκέφτηκε το Λιμενικό Ταμείο και είχε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων  στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση. Το ΔΣ του συλλόγου της επισήμανε την μείωση του προσωπικού που από 180 υπάλληλοι έχουν μείνει περίπου 140 με αποτέλεσμα να δοθούν κάποιες αρμοδιότητες όπως δασικοί χάρτες σε ιδιωτικά γραφεία.  

Μοιράσου το άρθρο!