Πολιτική

01/11/2021 - 13:36

Όταν το περιφερειακό συμβούλιο δεν ασκεί πίεση.... Το παράδειγμα της Σάμου!

Στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο στη Σάμο, η παράταξη μας, θυμίζοντας στις υπόλοιπες παρατάξεις τον ύψιστο πολιτικό ρόλο του οργάνου, πρότεινε την άσκηση πίεσης με οργάνωση συγκέντρωσης και συναντήσεις με   πρωθυπουργό και Βουλή με αποστολή κλιμακίου από το συμβούλιο των επικεφαλής των παρατάξεων, φορέων και των αθηναϊκών συλλόγων Σαμιωτών για την ταχύτατη προώθηση των αιτημάτων των σεισμόπληκτων του νησιού.

Η περιφερειακή αρχή αφού μας θύμισε «πόσο αποτελεσματική και γρήγορη» είναι η κυβέρνηση σε αυτό το ζήτημα, βρήκε διέξοδο από τη δύσκολη θέση με την πρόταση της Συμπαράταξης Πολιτών και του Γ: Σπιλανη, να προηγηθεί συνάντηση της επιτροπης εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου με τον υφυπουργό Τριαντοπουλο, πρόταση που υπερψήφισε. 

Τελικά ο υφυπουργός Τριαντοπουλος δεν δέχτηκε ούτε να δει την επιτροπή αυτή, όπως άλλωστε ήταν το αναμενόμενο καθώς δεν είχε δεχθεί ούτε την πρόσκληση να έρθει στο περιφερειακό συμβούλιο. 


Πολύτιμος χρόνος χάθηκε, χρόνος σημαντικός για τους σεισμόπληκτους της Σάμου. 


Ελπίζουμε τώρα οι υπόλοιποι περιφερειακοί σύμβουλοι να κατάλαβαν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και να μην συνεχίζουν με τη δράση τους εντός του συμβουλίου να εκμηδενίζουν τον πολιτικό χαρακτήρα του περιφερειακού συμβουλίου. Στο επόμενο συμβούλιο, επαναφέρουμε την πρόταση μας. Άσκηση πολιτικής πίεσης στους αρμόδιους στην Αθήνα, άμεσα. 
Να είμαστε όλοι εκεί. 

Στρατος Γεωργουλας 
Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ο Άλλος Δρόμος» 

Μοιράσου το άρθρο!