Πολιτική

10/05/2019 - 21:45

Περιοδεία Νίκης Τσιριγώτη σε εργαζόμενους στην καθαριότητα

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτελούμενο από υποψήφιους κοινοτικούς, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους με επικεφαλής την υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη επισκέφτηκε σήμερα τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Λέσβου στην περιοχή της Παγανής. 


Τη συζήτηση απασχόλησε κυρίως το ζήτημα των ατομικών μέσων προστασίας των εργαζομένων, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και εν γένει τα εργασιακά δικαιώματα.
Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν πως όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας (μόνιμοι, συμβασιούχοι κλπ) πρέπει να δουλεύουν σε συνθήκες ασφαλείς και να τους παρέχονται εγκαίρως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το γάλα που δικαιούνται, ώστε να μη μένουν καθόλου έκθετοι οι εργαζόμενοι και βέβαια να μην πληρώνουν οι ίδιοι για να τα προμηθευτούν.


Κάλεσαν τους εργαζόμενους να αντισταθούν στις αντιλαϊκές πολιτικές που τους τσακίζουν τη ζωή, να διεκδικήσουν τους μισθούς και τα δικαιώματα εκείνα που διασφαλίζουν τις ανάγκες της οικογένειάς τους και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της ζωής. 


Να στηρίξουν και να δυναμώσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού. 


Να παλέψουν στο πλευρό της για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίες, με πλήρη ασφαλιστικά - εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, που να καλύπτουν πλήρως τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων του νησιού.

Μοιράσου το άρθρο!