Πολιτική

14/11/2017 - 12:22

Πως νοιώθεις Κώστα Αδαμίδη για το ρεκόρ απληρωσιάς;

yle="text-align: justify;">Αυτό που έχει συμβεί φέτος δεν έχει προηγούμενο.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια που ολοκληρώθηκε η δακοκτονία και δεν έχει γίνει καμία  πληρωμή.

Σ’ όσους ασχολούνται με τη δακοκτονία είναι γνωστό ότι πάντα υπήρχε μια καθυστέρηση στις πληρωμές αλλά αυτό που έχει συμβεί φέτος ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.  Τα προηγούμενα έτη μέχρι τέλος Αυγούστου πάντα έτρεχαν οι πρώτες πληρωμές για τον αρχικό ψεκασμό.

Φέτος όμως τίποτα... Εξαίρεση ένα τμήμα των χρημάτων (που αντιστοιχεί περίπου σε 1,5 ψεκάσμο) που έχει λάβει η εταιρεία υπεύθυνη για το έργο  της δακοκτονίας και έτσι μπόρεσε να γίνει στα μέσα Οκτωβρίου μερική πληρωμή του προσωπικού του εργολάβου. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου αυτό το προσωπικό θα έχει κατα πάσα πιθανότητα  εξοφληθεί ανεξάρτητα από τη ροή των πληρωμών.

 

 Όμως οι παγιδοθέτες και  οι Γεωπόνοι που πληρώνονται απευθείας από την  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αν και δουλεύουν από τον Ιούλιο.  Και το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά.... Λεφτά για τη δακοκτονία υπάρχουν στα ταμεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.  Μια σειρά όμως από λάθη και γραφειοκρατικές αστοχίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχουν πάει πίσω τις πληρωμές και εκθέτουν ανεπανόρθωτα  την Περιφερειακ Αρχή της Χριστιάνας Καλογήρου.

Αλήθεια ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος για αγροτικά θέματα Κώστας Αδαμίδης πως  νοιώθει;  Πως νοιώθει που έχει αφήσει τόσα άτομα απλήρωτα;  Πως νοιώθει που επί των ημερών η Περιφέρεια κατέγραψε ρεκόρ απληρωσιάς  στη δακοκτονία;  Μήπως  πρέπει να τραβήξει μερικά αυτιά στους υπευθύνους της απληρωσιάς; 

Μοιράσου το άρθρο!