Πολιτική

09/09/2016 - 11:05

To Ποτάμι για τον χαμό του επιλοχία στη Λέσβο

&n

bsp;

Το Ποτάμι εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου επιλοχία, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια άσκησης στη Λέσβο.
Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ζητεί να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και «να δοθούν στη δημοσιότητα καθώς και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες για την μη πιθανή πιστή εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται στις εν λόγω περιπτώσεις».



Αναλυτικά:

«Προχθες, στη Λέσβο κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης από το Μανταμάδο, ερπυστριοφόρο οχήμα, ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 38χρονου οδηγού επιλοχία.

Θυμίζουμε, ότι παρόμοιο ατύχημα είχαμε στον Ωρωπό το 2013, όταν ανετράπη ο ίδιος τύπος ερπυστριοφόρου Μ113, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο οδηγός του πεζοναύτης.

Το Ποτάμι εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου επιλοχία, που έχασε την ζωή του στην ώρα του καθήκοντος και ζητά να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος και να δοθούν στη δημοσιότητα καθώς και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες για την μη πιθανή πιστή εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται στις εν λόγω περιπτώσεις.

Παράλληλα ζητά από το ΓΕΣ να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για την προστασία των στελεχών/εφέδρων, έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα συμβάντα ή μοιραία γεγονότα, που έχουν ως αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους νέοι άνθρωποι».

 

 

Διαβάστε ακόμη: 

Κώστας Μπουραντάς: σκοτώθηκε στη Λέσβο - Θρήνος στο χωριό του

Λέσβος: Αγώνας δρόμου για σωθούν τα άκρα του τραυματία - Με ελικόπτερο η σορός του επιλοχία στην Άρτα

Ο θάνατος του επιλοχία στη Λέσβο και τα απαρχαιωμένα Μ113

Μοιράσου το άρθρο!