Πολιτική

13/01/2013 - 21:06

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ο Απόστολος Πατέστος - Πραξικόπημα καταγγέλλει ο Δήμαρχος Λέσβου

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ο Απόστολος Πατέστος - Πραξικόπημα καταγγέλλει ο Δήμαρχος Λέσβου

Σ

ήμερα το απόγευμα διεξήχθη  η επαναληπτική  εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

 
Μια εκλογική διαδικασία που αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για το Δήμο Λέσβου. Φωνές , βρισιές, κραυγές, καταγγελίες  και απειλές!
 
Ο εκτελών χρέη Προέδρου Παναγιώτης Παρασκευαΐδης μετά από 3 αποτυχημένες ψηφοφορίες τόνισε ότι ο Νόμος προβλέπει ότι Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου  θα εκλέγει κάποιος από το Συνδυασμό που έχει πλειοψηφήσει στις δημοτικές εκλογές  και όχι από την πλειοψηφούσα  παράταξη που διοικεί το Δήμο!!! Επομένως θα μπορούσε να εκλεγεί Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κάποιος από το Συνδυασμό του Δημήτρη Βουνάτσου ανεξάρτητα αν έχει διαγραφεί ή όχι.
 
Επικράτησε ένταση. Αποχώρησε ο Γιώργος Πάλλης!
 
Ο κος Παρασκευαϊδής άρχισε να διαβάζει τα ονόματα των Δημοτικών Συμβούλων που ήρθαν πρώτοι σε σταυρούς από τον αρχικό συνδυασμό του Δημήτρη Βουνάτσου... αρνήθηκαν Παρασκευαΐδης και Πολίτης και... δέχτηκε τελικά ο  κ. Πατέστος!
 
Αμέσως στο Δημοτικό Συμβούλιο επικράτησε πανικός!
Πραξικόπημα καταγγέλει ο Δημήτρης Βουνάτσος! 
Αποχώρησε η παράταξη του Δημήτρη Βουνάτσου!
Φωνές και... άγρια κόντρα Χατζηκομνηνού και Ζαφειρίου! Ο κ. Ζαφειρίου προκάλεσε φραστικά το κ. Χατζηκομνηνό και...με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν είχαμε τα χειρότερα.
Η συνέχεια θα δοθεί από την Περιφέρεια... που καλείται να αποφασίσει για τη  νομιμότητα της απόφασης !

Μοιράσου το άρθρο!