Πολιτική

23/04/2024 - 09:36

Σημαντική παρέμβαση για τη Νότια Παράκαμψη της πόλης της Μυτιλήνης από τον Θ. Βαλσαμίδης

Σε ανάρτησή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης αναφέρει:

Παρέμβαση για το έργο της κατασκευής

της Νότιας Παράκαμψης της πόλης της Μυτιλήνης ..

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του αρμοδίου Υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, με σχετική επιστολή μου την περασμένη Τρίτη 16/4, έθεσα την αναγκαιότητα του έργου της Νότιας Παράκαμψης της Μυτιλήνης,

Το έργο αφορά στην κατασκευή νέου οδικού άξονα συνολικού μήκους 6,4 χλμ. και 8 ισόπεδων κόμβων σύνδεσης με το υπάρχον οδικό δίκτυο και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην διευκόλυνση της πρόσβασης στο Αεροδρόμιο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας εντός της πόλης. Ο Π/Υ του έργου είναι περίπου 53 εκ. ευρώ και υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη που έχει εκπονηθεί με την επίβλεψη του Υπουργείου Υποδομών.

Η ανταπόκριση του Υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα ήταν άμεση. Μου τηλεφώνησε την ίδια ημέρα και συζητήσαμε σχετικά με την αναγκαιότητα του έργου και δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο θα αναζητήσει τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση του έργου με βάση τις χρηματοδοτικές δυνατότητες.

Χαίρομαι που υπήρξε σχετική αναφορά στην αναγκαιότητα του έργου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Καλλονή την Παρασκευή παρουσία του Πρωθυπουργού.

Εύχομαι και ελπίζω με τις συντονισμένες προσπάθειες των τοπικών φορέων και αυτό το σημαντικό έργο για το νησί να μπορέσει να δρομολογηθεί.

Θ. Βαλσαμίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!