Πολιτική

07/09/2012 - 15:17

Σκανδαλώδες η απόφαση για το οικόπεδο Κυριαζή - 55.867 Ευρώ για δήθεν πάρκινγκ!

Σκανδαλώδες η απόφαση για το οικόπεδο Κυριαζή - 55.867 Ευρώ για δήθεν πάρκινγκ!

Γ

ράφει: Ντίνα Βερβέρη / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ

 

Η Δημοτική Αρχή επανέφερε και πέρασε το θέμα της αποδοχής της πίστωσης των 55.867 ευρώ από το πρόγραμμα “Θησέας” για την αγοραπωλησία οικοπέδου του πρώην Δημάρχου της Αγίας Παρασκευής μετά από την ακύρωση της προηγούμενης απόφασης από την ΑΔΑ

 

Νέα, σφοδρή αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο προκάλεσε η επαναφορά του θέματος της αγοραπωλησίας του οικοπέδου του Αντιδημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιώργου Κυριαζή, προκειμένου να εκταμιευθεί η πίστωση των 55.867 ευρώ που έχει φθάσει στο Ταμείο του Δήμου από το πρόγραμμα “Θησέας”. Η Δημοτική Αρχή επανέφερε το θέμα αφού, όπως είχαμε γράψει πριν 10 μέρες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου έκανε δεκτή την προσφυγή του Παντελή Πατερέλλη και ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση που είχε ληφθεί στις αρχές του καλοκαιριού επειδή ο κ. Κυριαζής ήταν παρών στην συζήτηση και στην ψήφιση του θέματος, ενώ τον αφορούσε προσωπικά.

Το σοβαρό αυτό ζήτημα συζητήθηκε μετά τα μεσάνυχτα κι ενώ πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν αποχωρήσει, αλλά οι καταγγελίες της παράταξης Πατερέλλη για “σκανδαλώδη απόφαση που πρέπει να ακυρωθεί” ήταν βαριές. Τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η αποδοχή της πίστωσης κι ενώ ο επικεφαλής της παράταξης “Λέσβος: Δημιουργική πορεία” προειδοποίησε την Δημοτική Αρχή ότι θα προσφύγει εκ νέου κατά της απόφασης.

Η εισήγηση παρουσιάστηκε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Νίκο Κατράνη και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν για το γεγονός ότι η όλη διαδικασία της πώλησης του οικοπέδου στον πρώην Δήμο Αγίας Παρασκευής από τον τότε Δήμαρχο έγινε τον Δεκέμβριο του 2010, λίγες μέρες πριν παραδώσει τα καθήκοντά του. Η υπόθεση αυτή είχε εγείρει πολλά ερωτηματικά όταν αποκαλύφθηκε από τα “Νέα της Λέσβου”, τον Φεβρουάριο του 2011 και χαρακτηρίστηκε προκλητική, τόσο γι’ αυτή καθ’ αυτή την ενέργεια του κ. Κυριαζή να πουλήσει οικόπεδο ιδιοκτησίας του στον Οργανισμό που διοικούσε, όσο και για το ύψος του ποσού που καθορίστηκε ως αξία του ακινήτου.

«Να γίνει άλλο έργο»

Στην τοποθέτησή του επί του θέματος ο κ. Πατερέλλης πρότεινε να εγκριθεί η αποδοχή της πίστωσης (για να μην χαθεί το ποσό) αλλά να μην διατεθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό που ήταν η αγορά του οικοπέδου από τον Δήμο για την δημιουργία χώρου στάθμευσης. «Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με τον κ. Κυριαζή αλλά δεν παύει το όλο θέμα να είναι σκανδαλώδες κι αυτό το λένε οι ίδιοι οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής. Δεν είναι δυνατόν ένας Δήμαρχος να έχει τέτοιου είδους συναλλαγές με τον Δήμο που διοικεί, δεν το επιτρέπει ο νόμος, πέρα από το γεγονός ότι δεν είναι ηθικό. Προτείνω να αποδεχτούμε το ποσό αλλά να το διαθέσουμε για την εκτέλεση ενός άλλου έργου που έχει ανάγκη ο τόπος».

«Πάρκινγκ για ορειβατικό κέντρο»

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου από την Πέτρα, Δημήτρη Βελούτσου ο οποίος μάλιστα κατέθεσε στο Προεδρείο φωτογραφίες του επίμαχου οικοπέδου. «Όπως βλέπετε, το οικόπεδο για το οποίο γίνεται όλη αυτή η συζήτηση βρίσκεται σε βουνοπλαγιά, 2 χλμ έξω από το χωριό και σε καμία περίπτωση δεν θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες ως χώρος πάρκινγκ. Μάλλον πάρκινγκ για ορειβατικό κέντρο θα μπορούσε να γίνει. Επιπλέον, βάσει των αντικειμενικών αξιών η αξία του κυμαίνεται γύρω στις 9.000 ευρώ και όχι 55.867 ευρώ».

Ξεκάθαρη και απόλυτη ήταν η θέση του Απόστολου Πατέστου ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να έχει κανένας αιρετός συναλλαγή με τον Δήμο για ποσό άνω των 5.000 ευρώ γιατί κάτι τέτοιο συνιστά ποινικό αδίκημα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος τονίζοντας ότι “η μόνη απόφαση που καλείται να πάρει σήμερα το σώμα είναι να αποδεχτεί και να δεσμεύσει αυτό το ποσό που έχει εγκριθεί από το πρόγραμμα “Θησέας”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διαδικασία της αγοραπωλησίας είχε γίνει από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής και άρα δεν τίθεται θέμα ευθύνης της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Τελικά, με 15 ψήφους υπέρ μελών της πλειοψηφίας, 5 κατά από τον Π. Πατερέλλη, τον Δ. Βελούτσο, τον Γ. Λεμονό, τον Απ. Πατέστο, την Σ. Δόλκα και μία λευκή ψήφο της Ανθής Βαμβουρέλλη εγκρίθηκε η αποδοχή της πίστωσης για την αγορά του οικοπέδου.

 


up date 

το Lesvosnews δημοσιεύει αποκλειστική φωτογραφία  από το οικόπεδο αξίας 55.867 ευρώ  που μας έστειλε πριν λίγο ο κος Βελούτσος!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας

Μοιράσου το άρθρο!