Πολιτική

05/11/2015 - 15:30

Σπύρος Γαληνός προς Τσίπρα -Σουλτς: ανάγκη οικονομικής στήριξης και συνεργασίας με την Τουρκία

yle="text-align: justify;">Τη Λέσβο επισκέφθηκαν σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σούλτς. Στα πλαίσια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό, τον κ. Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Γιαννέλη και την Υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας, κα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. 

Ο κ. Γαληνός, με τη σειρά του αφού καλωσόρισε τον κ. Σούλτς, δήλωσε ότι η Λέσβος στέκεται με όλες της τις δυνάμεις, δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ξεφύγει από το θάνατο. Όμως, τόνισε ο κ. Γαληνός, δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο το έγκλημα που συντελείται από τους λαθρέμπορους και τους διακινητές τους. Πέρα από κάθε άλλη πρόταση, αυτό θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητά μας.  Ο Δήμαρχος, επεσήμανε, επίσης, ότι δεν μπορεί ένας Δήμος που πιέζεται οικονομικά από την διαχείριση της μεγάλης αυτής ανθρωπιστικής κρίσης, να συνεχίσει την δύσκολη αυτή προσπάθεια χωρίς οικονομική ενίσχυση. Πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες του Δήμου Λέσβου, παρά το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο. Και αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που εκπέμπουμε, ότι παρά την οικονομική κρίση, ο Έλληνας δεν έχει χάσει την αξιοπρέπεια, τον ανθρωπισμό και την ευαισθησία του. Τέλος, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στην ανάγκη συνεργασίας με την Τουρκική κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση του δικτύου των διακινητών που στέλνουν στο θάνατο αθώους ανθρώπους.

Ο κ. Σούλτς, συμφώνησε απόλυτα με τις θέσεις του κ. Γαληνού και σημείωσε ότι και ο ίδιος δρα για την εξεύρεση λύσεων επί του πλαισίου που έθεσε ο Δήμαρχος Λέσβου. Παράλληλα, ανέφερε ότι το παράδειγμα της Λέσβου, δείχνει ότι οι Έλληνες, παρά τις δυσκολίες, δεν έχασαν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.  

Τέλος, μετά από σχετική ενημέρωση που είχε από τον κ. Γαληνό, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι, στηρίζει την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, για Πολιτισμική Πρωτεύουσα, το 2021.

 

 

 

 
Διαβάστε περισσότερα για όσα έγιναν σήμερα στη Μυτιλήνη κάνοντας κλικ στη λέξη κλειδί: Τσίπρας-Σουλτς

Μοιράσου το άρθρο!