Πολιτική

01/07/2019 - 16:07

Συνάντηση Θ. Βαλσαμίδη με το νέο Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου - Επισκέψεις σε Καλλονή, Αγ. Παρασκευή, Αγιάσο

Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχη Βέρρο πραγματοποίησε το Σαββάτο το πρωί στην Καλλονή ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέσβου κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρος Ροδίτης. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οργάνωση του νέου Δήμου Δυτικής Λέσβου και αναπτυξιακά θέματα της ευρύτερης περιοχής. 

 

Στη συνέχεια ο κ. Βαλσαμίδης επισκέφθηκε την αγορά της Καλλονής και συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες για τα προβλήματα που τους απασχολούν. 

 

Την Κυριακή το πρωί ο κ. Βαλσαμίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στην γραφική Αγιάσο, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Αγ. Παρασκευή, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Γεώργιο Μακρογιάννη και συζήτησαν διάφορα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους και τους κτηνοτρόφους της περιοχής. 

 

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν αφορά την βελτίωση του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής, όπου μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των εργασιών για την συντήρηση – βελτίωση του οδικού άξονα από διακλάδωση 36ης Εθνικής Οδού έως Αγ. Παρασκευή και Νάπη που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, εντάχθηκε πρόσφατα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2019 το έργο “Ασφαλτόστρωση οδού από γέφυρα Κρεμαστής έως Επαρχιακή Οδό Καλλονής – Πέτρας, Π/Υ 603.000 €” το οποίο θα υλοποιηθεί από το νέο Δήμο και το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Επίσης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, υπέβαλε στις αρχές του έτους πρόταση για την χρηματοδότηση της μελέτης για την ολοκλήρωση της Παράκαμψης της Αγ. Παρασκευής, στο πλαίσιο των προτάσεων που κατατέθηκαν για την ωρίμανση έργων του νέου ΕΣΠΑ και αναμένονται τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, μια και θα αποσυμφορήσει τον Οικισμό της Αγ. Παρασκευής, ολοκληρώνοντας ένα έργο που παραμένει ημιτελές εδώ και αρκετά χρόνια.

 

Στη συνέχεια ο κ. Βαλσαμίδης παρακολούθησε τις εκδηλώσεις των ιπποδρομιών που πραγματοποιήθηκαν από το Γεωργικό Σωματείο “Η Πρόοδος” στη μνήμη του Αγ. Χαραλάμπους και συνεχάρη τους διοργανωτές για την όλη προσπάθεια που κρατά ζωντανή την τοπική μας παράδοση, δεδομένου ότι το εν λόγω έθιμο  αναβιώνει από το 1774. 

 

Μοιράσου το άρθρο!