Πολιτική

23/12/2016 - 06:40

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου με Αντιπροσωπεία της Ν. Κορέας

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Γιαννέλλης- Θεοδοσιάδης συναντήθηκε χθες 22/12/2016 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αντιπροσωπεία κυβερνητικών φορέων και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης της Ν. Κορέας. Σκοπός της συνάντησης,  ήταν η ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος νησιωτικής πολιτικής και η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.

            Η αντιπροσωπεία  απέδωσε έμφαση  στις διαχρονικές σχέσεις φιλίας Ελλάδος-Ν. Κορέας καθώς και στην εμπορική και οικονομική συνεργασία των δύο χωρών και συγκεκριμένα στον τομέα της ναυτιλίας. Πρόκειται για μία διμερή σχέση η οποία ενδυναμώνεται συνεχώς και με τις ναυπηγήσεις μεγάλου αριθμού πλοίων σε ναυπηγεία της Ν. Κορέας.

            Ο κ. Γενικός Γραμματέας , αφού έθεσε υπόψη της αντιπροσωπείας την νέα πολιτική της Κυβέρνησης για τη μείωση του κόστους υδροδότησης των νησιών, με την οποία μέχρι στιγμής έχει επιτευχθεί μείωση πάνω από 80% των εξόδων της Κυβέρνησης στην περίπτωση της Πάτμου και των Αρκιών, απήντησε στα ερωτήματα που του τέθηκαν. Εκτός των θεμάτων υδροδότησης των νησιών , συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα ανάπτυξης και τουρισμού των νησιωτικών περιοχών.

            Στη συνέχεια ο κ. Γιαννέλλης παρευρέθη στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου, όπου παρευρέθησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ,ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου κ.κ. Θεοτοκάς και Λαμπρίδης.

Μοιράσου το άρθρο!