Πολιτική

16/06/2015 - 06:28

ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου: η Ν.Δ. προτείνει νέα «Παγανή» και επαναπροωθήσεις

trong>H κυβέρνηση σέβεται τη νομθεσία, την ίδια στιγμή που η ΝΔ προτείνει νέα «Παγανή» και επαναπροωθήσεις  ως τη λύση της αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος

Η νέα κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας έχει να αντιμετωπίσει ένα βαρύ φορτίο σχετικά με το προσφυγικό. Ένα φορτίο που της κληροδότησε η αδιέξοδη πολιτική της ΝΔ, που ως κυβέρνηση διέθεσε εκατομμύρια ευρώ για δράσεις καταστολής (φράκτες και κέντρα κράτησης) ενώ δεν παρέδωσε ούτε μια θέση φιλοξενίας, παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευτεί στη Ε.Ε. για 2.500 θέσεις φιλοξενίας, ως το τέλος του 2014. Παρέδωσε τραγικές ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, στο πολιτικό προσωπικό υποδοχής, στο Λιμενικό και στην Αστυνομία. Η κυβέρνηση μάλιστα εφαρμόζοντας την νομοθεσία για επιχειρήσεις διάσωσης – σε δύσκολες συνθήκες για τους άνδρες του λιμενικού  - και όχι επαναπροωθήσεις, σέβεται πρωτίστως το ύψιστο αγαθό της ζωής του ανθρώπου. Με την ενεργή συμπαράσταση μάλιστα της τοπικής κοινωνίας (εθελοντές, αυτοδιοίκηση) οφείλει να φτιάξει γρήγορα, παρά τα όποια μεγάλα προβλήματα χρηματοδότησης υπάρχουν, υποδομές φιλοξενίας στο νησί τέτοιες, που να ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για το σύντομο διάστημα της προσωρινής παραμονής των ανθρώπων αυτών  στη Λέσβο.

Φαίνεται όμως πως η ηγεσία της ΝΔ δεν θέλει να αντιληφθεί πως η πολιτική της καταστολής στο ζήτημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού, όχι μόνο δεν έλυσε κανένα θέμα, αλλά δημιούργησε καταστάσεις που δυσφήμησαν τη χώρα και το φιλόξενο λαό της.  Έτσι στην πρόσφατη επίσκεψη του κλιμακίου της στη Μυτιλήνη, τα στελέχη της στις δηλώσεις τους επανήλθαν σε αστήρικτα συμπεράσματα, ότι οι αυξημένες ροές οφείλονται δήθεν στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς βέβαια να μπαίνουν στο κόπο να εξηγήσουν τις αυξημένες ροές που είχαμε στη Λέσβο πάλι το Φλεβάρη του 2013, ή τις αντίστοιχες πολύ πιο μεγάλες ροές προσφύγων στη γειτονική Ιταλία. Κι εκεί φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ; Επιχείρησαν μάλιστα να ενισχύσουν ρατσιστικά στερεότυπα, με αφορμή τη μετακίνηση στην Αθήνα 1.400 Σύρων προσφύγων από τη Μυτιλήνη, οι οποίοι και καταγεγραμμένοι ήταν και θα ολοκλήρωναν τις διαδικασίες στην Αθήνα.

Ας το καταλάβουν επιτέλους εκεί στη ΝΔ, ότι όσο οι πολεμικές επιχειρήσεις κυρίως του ISIS εντείνονται στη Συρία, τόσο οι ροές προσφύγων θα αυξάνονται. Και όσο κι αν θέλουν - πατώντας πάνω σε ελλείμματα υποδομών που οι ίδιοι άφησαν - δεν θα μπορέσουν να μπολιάσουν το λαό της Λέσβου με το μικρόβιο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού με την ακροδεξιά ρητορική τους.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

φωτο αρχείου Παγανή

Μοιράσου το άρθρο!