Πολιτική

05/03/2024 - 12:26

Σύσκεψη για τα έργα οδικής ασφάλειας

Σύσκεψη για τα έργα οδικής ασφάλειας και την υλοποίηση τους, πραγματοποιήθηκε χτες στο γραφείο του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη, υπό τον ίδιο και τους Αντιπεριφερειάρχες Προγραμματισμού Στρατή Κυρατζή και Τεχνικών Έργων Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία και τον προγραμματισμό των έργων οδικής ασφάλειας, ζητώντας από τους αντιπεριφερειάρχες να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η Περιφερειακή Αρχή θεωρεί ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό καθήκον της πολιτείας και οφείλει να την φροντίζει. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκα με τους Αντιπεριφερειάρχες που έχουν την αρμοδιότητα των έργων αυτών και ζήτησα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να προχωρήσουμε και να προγραμματίσουμε έργα που θα ενισχύσουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου. Πέραν της προχθεσινής υπογραφής για το έργο ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, έχουμε ήδη προχωρήσει τον Κόμβο Κ2 στην έξοδο της Βόρειας Παράκαμψης και τον δρόμο Θερμής- Πηγής – Κώμης, έργα σημαντικά τα οποία ολοκληρώνονται.

Παράλληλα χτες υπέγραψα την μίσθωση χώρου όπου θα πραγματοποιούνται οι  πρακτικές εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών της Λέσβου, ενώ η Διεύθυνση Μεταφορών προμηθεύτηκε τον σύγχρονο εξοπλισμό που απαιτείται για την διενέργεια των θεωρητικών εξετάσεων.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κυρατζή για την ιδιαίτερη συμβολή του στον προγραμματισμό των έργων οδικής ασφάλειας αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηκυριαζή για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα Τεχνικά Έργα».

 

Μοιράσου το άρθρο!