Πολιτική

03/06/2014 - 17:06

«Θάβουν» την ΕΔΕ για τον πυροσβέστη από τη Λέσβο που κατέληξε με αναπηρία 80% μετά από άσκηση – Νέα ερώτηση ΚΚΕ

Α

πό σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, με θέμα: "Για την καθυστέρηση έκδοσης πορίσματος Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σχετικά με τον τραυματισμό πυροσβέστη σε άσκηση"

Για το προσωπικό της Πυροσβεστικής αποτελεί μείζον ζήτημα, η χρήση, η επαρκής συντήρηση των αναπνευστικών συσκευών και αεροσυμπιεστών, καθώς και οι βλάβες που διαπιστώνονται σε αυτές, αλλά και η αντικατάσταση και ανανέωσή τους, ώστε να πληρούν σύγχρονες προδιαγραφές Υγιεινής και Ασφάλειας.
Αυτo άλλωστε καταδεικνύεται και από ανακοινώσεις, της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αττικής (Ε.Υ.Π.Σ.Π.Α) και της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (Ε.Α.Κ.Π) Δυτικής Ελλάδας.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κ.Κ.Ε έχει αναδείξει με την υπ’ αριθμό 4425/02-12-2013 ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τα σοβαρά προβλήματα υγείας που παρουσιάστηκαν σε πυροσβέστη, από τη χρήση αναπνευστικής συσκευής, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης που πραγματο-ποιήθη¬κε στο Ηράκλειο της Κρήτης το Δεκέμβριο 2012.
Από τη Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας στη Μυτιλήνη, εκδόθηκε ήδη πόρισμα που πιστοποιεί στον παθόντα πυροσβέστη ποσοστό αναπηρίας 80%.
Σύμφωνα όμως με πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου και ενώ έχουν παρέλθει δεκαοχτώ μήνες από τον τραυματισμό του, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία της διενεργούμενης Ε.Δ.Ε, από το Πυροσβεστικό Σώμα, με αποτέλεσμα να μην έχει χορηγηθεί στον τραυματία πυροσβέστη η προβλεπόμενη αποζημίωση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
1. Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης;
2. Τι ενέργειες έχει κάνει μέχρι σήμερα το Υπουργείο και ποια πρόσθετα μέτρα θα πάρει, σχετικά με την επαρκή συντήρηση και την άμεση αντικατάσταση και ανανέωση των αναπνευστικών συσκευών, ώστε να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας;
3. Πότε θα προχωρήσει το Υπουργείο στην έκδοση των απαιτούμενων διαταγμάτων για την Υγιεινή και Ασφάλεια κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα;


Οι βουλευτές
Γιάννης Γκιόκας

Χρήστος Κατσώτης

Σπύρος Χαλβατζής

 


Διαβάστε παλαιότερη δημοσίευση από το αρχείο του Lesvosnews

Πυροσβέστης από τη Μυτιλήνη κατέληξε με ποσοστό αναπηρίας 80% μετά από άσκηση!
 

Μοιράσου το άρθρο!