Πολιτική

22/04/2019 - 07:04

«Θέλουμε ν΄ αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες κι εμείς θα στεκόμαστε στο πλευρό τους»

Επίσκεψη Στρατή Κύτελη στη Μόρια

«Θέλουμε ν΄ αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες κι εμείς θα στεκόμαστε στο πλευρό τους» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης και Υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης στην επίσκεψη στην Μόρια.

Ένα χωριό με διαφορετική βαρύτητα από τα υπόλοιπα.

Με πολλά παράπονα, πολλά αιτήματα, πολλές προτάσεις.

Συναντήθηκε με αρκετούς κατοίκους του χωριού. Στην εκκλησία, στο δρόμο, στα καφενεία, σε σπίτια. Γνωστά τα βασικά προβλήματα τους. Ζουν και βιώνουν καθημερινά τις όποιες επιπτώσεις από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών (ΚΥΤ) Μόριας.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος επεσήμανε ότι οι δημότες στέκονται αλληλέγγυοι στο δράμα των μεταναστών. Το πρόβλημα όμως έγκειται στο γεγονός ότι αυτό μπορεί να καλύψεις τις ανάγκες 2.700 μεταναστών όταν εκεί ζουν περίπου 6.000. Αυτό δημιουργεί από τη μια πλευρά τις όποιες εντάσεις από τη συμβίωση τόσων εκατοντάδων μεταναστών σε απαράδεκτες καταστάσεις. Αφετέρου η υποδομή είναι ελλιπής και ειδικά η έλλειψη βιολογικού καθαρισμού που η κατασκευή του έχει καθυστερήσει.

Ο Στρατής Κύτελης τόνισε ότι ως Δημοτική Αρχή θα ασκήσει όλες αυτές τις πιέσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου κάπως να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Όμως, ως Δημοτική Αρχή μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά. Πρώτον στην δημιουργία αισθήματος ασφάλειας στη Μόρια. Δεύτερον στην φωτισμό του χωριού που σήμερα είναι ελλιπής. Τρίτον στην οδοποιία. Και τέταρτον στα πολιτιστικά. Παράλληλα θα επιδιωχθεί η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του χωριού. Ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις που είχε ο Στρατής Κύτελης δήλωσε ότι οι επισκέψεις θα συνεχιστούν όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετά σε μια διαρκή συνεργασία για το καλό της Μόριας

Μοιράσου το άρθρο!