Πολιτική

07/04/2016 - 13:48

Τον «κινέζο» κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου - Ανακοίνωση ΚΚΕ για το προσφυγικό

Η

κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες – και μαζί και ο λαός του νησιού μας – τις τελευταίες μέρες στη Λέσβο είναι επιεικώς απαράδεκτη. Οι ξεριζωμένοι από τον τόπο τους, λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, περνάνε από το νησί και τη χώρα μας με την ελπίδα να βρουν μια γωνιά σε κάποια χώρα της Ευρώπης για να ζήσουν ειρηνικά. Αντί γι΄ αυτό αντιμετωπίζουν για δεύτερη φορά το απάνθρωπο και εγκληματικό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού.

Με απόφαση της Ε.Ε., που φέρει φαρδιά – πλατειά την υπογραφή της Ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, χαρακτηρίζονται παράνομοι, συλλαμβάνονται και τους αποδίδεται η ιδιότητα του κρατούμενου. Εξαναγκάζονται να υποβάλλουν αίτηση ασύλου και να μείνουν στην Ελλάδα (εφόσον εγκριθεί) , πράγμα που δε θέλουν, είτε να επαναπροωθηθούν σιδηροδέσμιοι στην Τουρκία, πράγμα που επίσης δε θέλουν.

Μέσα στην απελπισία τους ωθούνται σε απέλπιδες ενέργειες, θέτοντας σε κίνδυνο και την ίδια τη ζωή τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για την εξέλιξη. Θα είναι απόλυτα υπεύθυνη για οτιδήποτε επακολουθήσει, για όποιες καταστάσεις βιώσουμε στο νησί μας.

Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει, επίσης τεράστιες ευθύνες. Κάνει τον «κινέζο» σε ότι αφορά τις αποφάσεις που συνυπέγραψε και υλοποιεί η κυβέρνηση και προτιμά και τα βάζει με τους κρατικούς υπάλληλους που υλοποιούν τις αποφάσεις. Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου του ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα να σταματήσουν να συλλαμβάνονται, να θεωρούνται κρατούμενοι και να κρατούνται έγκλειστοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο νησί μας. Να θεωρούνται ελεύθεροι άνθρωποι, φιλοξενούμενοι του λαού μας, μέχρις ότου φύγουν για τον προορισμό τους.

Να τους παρέχονται επαρκείς υπηρεσίες, σίτισης, στέγασης, υγείας και πρόνοιας, διερμηνείας και έκδοσης των απαραίτητων εγγράφων για να πάνε απ΄ ευθείας από τη Λέσβο στις χώρες προορισμού τους. Για την παροχή ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης οι τοπικοί θεσμοί (Δήμος και Περιφέρεια) οφείλουν να παρέμβουν αποφασιστικά και να λύσουν τα όποια προβλήματα καθημερινά δημιουργούνται.

 Η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου του ΚΚΕ καλεί όλο το Λεσβιακό Λαό να γυρίσει την πλάτη  στις ελάχιστες ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που ακούγονται στο νησί, να απομονώσει αποφασιστικά τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και τις εγκληματικές προθέσεις τους απέναντι σε αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους και να συνεχίσει απλόχερα να τους δείχνει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του.

Καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς του νησιού μας να πυκνώσουν τις παραστάσεις διαμαρτυρίας προς το Δήμο και την Περιφέρεια αλλά και τις πρωτοβουλίες τους ώστε να γίνουν ανθρωπινότερες οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, όσο καιρό μένουν στο νησί.

Ο ιμπεριαλισμός, που εδώ και καιρό έχει αρχίσει κυριολεκτικά να σαπίζει, επιχειρεί - θέλει να σαπίσει και την ψυχή και τα αισθήματά μας. Δε θα το καταφέρει.   

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΚΚΕ

Μοιράσου το άρθρο!