Πολιτική

13/07/2012 - 10:23

Υπονοούμενα για "ρουσφετολογικά" έργα οδοποιίας αφήνει η Τ. Πνακά σε επιστολή της

Προς : Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ερεσού – Άντισσας

                                                                                κ. Κουμαρά Αντώνιο

                                                                    Κοιν.: 1. Δήμαρχο Λέσβου

                                                                               2. Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος

                                                                                   κ. Βατό Ιωάννη Αξιότιμε κύριε Αντιδήμαρχε,

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 11/07/2012 υπήρχε το παρακάτω θέμα (αρ. σειράς 6) στην ημερήσια διάταξη με τίτλο : Έγκριση αποσπάσματος της αριθμ. 116/2011 μελέτης  «Εσωτερική οδοποιία Κάμπου Άντισσας», προϋπολογισμού 48.798,00 ευρώ και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης.

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε, τόσο εμένα όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αν το ποσό των 48.798,00 ευρώ θα πληρωθεί από ΣΑΤΑ και αν όχι τότε από ποιους πόρους του Δήμου θα γίνει η αποπληρωμή του παραπάνω έργου. Επίσης θα ήθελα να με ενημερώσετε για τις παρώδιες ιδιοκτησίες, με ονοματεπώνυμα, θα εξυπηρετούνται από αυτή την εσωτερική οδοποιία του κάμπου Άντισσας. Επίσης να μας ενημερώσει η Τεχνική Υπηρεσία εάν έχει γίνει η προβλεπόμενη και απαραίτητη περιβαλλοντική μελέτη για το έργο αυτό καθώς και να μας προσκομιστεί και το τοπογραφικό για τις συγκεκριμένες θέσεις, για το παραπάνω έργο.

Από διάφορες πληροφορίες, που είχα από κατοίκους του πρώην Δήμου Ερεσού, μεγαλύτερη χρησιμότητα εσωτερικής οδοποιίας χρήζει η περιοχή στον κάμπο της Ερεσού, που διαμένουν δεκάδες οικογένειες μόνιμα και το επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες ως γνωστό τουριστικό προορισμό, παρά στο συγκεκριμένο μέρος, του Κάμπου Άντισσας, που βρίσκονται μόνο ελάχιστες παραθεριστικές οικίες.

Κλείνοντας, στα πλαίσια της διαφάνειας, η δημοσίευση των ονοματεπώνυμων των ιδιοκτητών, που θα εξυπηρετούνται από το ως άνω έργο είναι απαραίτητη.

                                                                            Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                                                                                      ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

                                                                               ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ ΠΝΑΚΑ 

Μοιράσου το άρθρο!