Πολιτισμός

07/01/2015 - 19:43

Απολογισμός δράσης στο Αναγνωστήριο Αγιάσου - Βράβευση στα "Αιολικά Βραβεία"

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015, όπως έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια την ημέρα των Θεοφανίων, η καθιερωμένη συνάντηση των μελών και των φίλων του Αναγνωστηρίου τη Αγιάσου και η κοπή της παραδοσιακής Αγιασώτικης βασιλόπιτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο.

Ακολούθησε ο απολογισμός της δράσης κατά το 2014 από τον πρόεδρο του Δ. Σ κύριο Κλεάνθη Κορομηλά. Ο  ομιλητής στάθηκε στον εορτασμό των 120 χρόνων από την ίδρυση του Αναγνωστηρίου, τον οποίο χαρακτήρισε ένα ιστορικό γεγονός στην πολύχρονη διαδρομή του σωματείου.

Με τη βοήθεια φωτογραφιών παρουσίασε μήνα-μήνα όλες τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των τμημάτων του Αναγνωστηρίου: μουσικό, χορευτικό, θεατρικό, ΚΕΣΑΜ, της βιβλιοθήκης, του λαογραφικού μουσείου. Ευχαρίστησε όλους τους φίλους του Αναγνωστηρίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που ενίσχυσαν ηθικά αλλά κυρίως οικονομικά το Αναγνωστήριο δίνοντάς του τη δυνατότητα να λειτουργήσει αποδοτικά και να ανταποκριθεί στις μεγάλες δαπάνες που απαιτεί κυρίως η συντήρηση των υλικοτεχνικών του υποδομών.

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός για το 2014 από την ταμία κ. Ειρήνη Αργύρα.

Η βραδιά έκλεισε με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής από τα παιδιά ηλικίας 6 έως 18 ετών που παρακολουθούν μαθήματα παραδοσιακής μουσικής στο Αναγνωστήριο της Αγιάσου: σαντούρια δάσκαλος: Κώστας Ζαφειρίου, μπουζούκια-τζουράδες δάσκαλος: Κώστας Ζαφειρίου, κρουστά δάσκαλος: Παναγιώτης Σουσαμλής.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο βουλευτής κ. Γιάννης Ζερδελής, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο τέως δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Βουνάτσος, ο τέως Δήμαρχος Αγιάσου κ. Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στράτος Γεωργούλας, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγιάσου κ. Μιχάλης Ευαγγελινός και πολύς κόσμος.

Την Δευτέρα 5-1-2015 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το Αναγνωστήριο Αγιάσου βραβεύτηκε για την μεγάλη και πολύχρονη προσφορά του στον πολιτισμό από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα lesvosnews.gr στο πλαίσιο των «Αιολικών Βραβείων 2014». Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε το μέλος του Επιμελητηρίου κ. Βαγγέλης Μυρσινιάς και την παρέλαβε εκπροσωπώντας το Αναγνωστήριο το μέλος κ. Παναγιώτης Σκορδάς. Τα σαντούρια του Αναγνωστηρίου έπαιξαν παραδοσιακούς σκοπούς πλαισιώνοντας την εκδήλωση των Βραβείων.

 

Μοιράσου το άρθρο!