Πολιτισμός

30/03/2024 - 20:00

«Δεν πληρώνω - Δεν πληρώνω» .... Και κανείς δεν θα πληρώσει είσοδο...  Πρόγραμμα παραστάσεων

Το νεοσύστατο θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλιας «Η Ανάπτυξη», παρουσιάζει την πρώτη του παράσταση με τίτλο «Δεν πληρώνω - Δεν πληρώνω», βασισμένη στο ομότιτλο έργο του Dario Fo.   

Σύγχρονη παρά ποτέ, η παράσταση αυτή επαναφέρει στη σκηνή όλα εκείνα τα προβλήματα που απασχολούν τη σημερινή κοινωνία. Οι άδικοι νόμοι, το υψηλό κόστος ζωής, οι χαμηλοί μισθοί, η κοινωνική ανισότητα, η καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων, η υποβάθμιση του κράτους πρόνοιας, αναδεικνύονται με έναν μοναδικά κωμικοτραγικό τρόπο θυμίζοντας σε όλους ότι «οι πραγματικές αλλαγές μπορούν να συντελεστούν μόνο με τη δική μας γροθιά». 

 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

 

Το πρόγραμμα των παραστάσεων: 

• Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 20:00, στην αίθουσα Πολιτισμού Οδυσσέας Ελύτης, στον Παπάδο Γέρας 

• Κυριακή 7 Απριλίου, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής 

• Σάββατο 20 Απριλίου, στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσοτόπου  

Το επόμενο διάστημα η παράσταση δρομολογείται να ανέβει στην έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου και στην Μυτιλήνη.

 

φφφφ

Συντελεστές της παράστασης

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Βασίλης Σαμαράς. 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι Βάσω Αψώκαρδου (Αντόνια), Χριστίνα Καρβούνη (Μαργαρίτα), Στράτος Γεωργούλας (Τζιοβάνι), Ανδρονίκη Κουτσαβλή (Αστυνομικός), Ντιρκ Σέλικε (Λουίτζι), Διονύσης Παύλου (Νεκροθάφτης), Μυρτώ Χατζηνικολάου (Μαμά - φωνή Αστυνομικού).  

Τον ήχο επιμελήθηκε ο Βασίλης Σαμαράς και την διαχείρισή του ανέλαβε η Μαρία Μανιατοπούλου, ενώ τον φωτισμό επιμελείται ο Κώστας Καρατζάς. Υποβολείο έχει αναλάβει η Μυρτώ Χατζηνικολάου.  

Οι θεατρικές κατασκευές είναι αποτέλεσμα των εργαστηρίων θεατρικών αντικειμένων με τίτλο «Στα παρασκήνια» που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2023 στο χώρο του Humade crafts workshop του Lesvos Solidarity που επιμελήθηκε η τότε υπεύθυνή του Γιούλα Κουτσουμπού και τελειοποιήθηκαν με την βοήθεια του Mees Hakenkamp. Στα εργαστήρια συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Ευρικόμη Μιχαέλα Δουνιά και Ισμήνη Χατζούδη.  

Στη ολοκλήρωση των σκηνικών συνέβαλε σημαντικά το  Παλαιοπωλείο «Παρελθόν» του Δημήτρη Δεμερτζή χάρη στην συμβολή του Γιώργου Κατσαρού.   

Οι περούκες είναι του Γιώργου Λημναίου, ενώ στο ενδυματολογικό σκέλος βοήθησαν οι Στράτος Καφαλούκας και Παναγιώτης Καλέλλης. 

Τις φωτογραφίες και το οπτικοακουστικό έργο επιμελήθηκε η Ελένη Γαλάνη, ενώ την αφίσα η Ανδρονίκη Κουτσαβλή. 

Χορηγοί της παράστασης είναι το ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ του Δημήτρη Δεμερτζή, η ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΕ των Παναγιώτη Κατσαβέλλη - Αικατερίνης  Κόττικα - Γιάννη Φλωρίδη και EXPRESS OIL του Ευστάθιου Μαλαμά.  

 

Ευχαριστίες  

δδδδδδδ

Εκφράζονται ευχαριστίες στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δυτικής Λέσβου, Ζαχαρώ Ιωακείμ, στον  αντιδήμαρχο Γέρας  Παναγιώτη Σέκερτζη, στον Πρόεδρο της Κοινότητας Μεσοτόπου Γαβριήλ Πιπίνη για την παραχώρηση των χώρων πολιτισμού και ιδιαίτερα στους δημοτικούς υπαλλήλους Γέρας και Καλλονής που συνεργάστηκαν άψογα τόσο ως προς την διεκπεραίωση των αιτήσεων και την εύρεση ημερομηνιών όσο και ως προς τη χρήση των χώρων. Γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο... 

 Ακόμη εκφράζονται ευχαριστίες στον πρόεδρο Γιώργο Ζορμπά και τα μέλη του Παγγεραγωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου, καθώς και στην πρόεδρο Αθηνά Πιπίνη και στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσότοπου  «Ο Μεσότοπος» για την υποστήριξη και την άψογη συνεργασία.  

Το Θεατρικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλιας  «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» δημιουργήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2023, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα της Προέδρου Εριφύλλης Σαλατέλλη, της ταμία Παναγιώτας Εσκιτζή, της γραμματέως Μερόπης Φώτογλου και των μελών Αγγέλας Χιωτέλλη, Αγγέλας Μαρμάρου, Μαρίας Μαρμάρου και Βικτώριας Σιμιντή, μετά από υποβολή αιτήματος της Ανδρονίκης Κουτσαβλή. 

Μοιράσου το άρθρο!