Πολιτισμός

13/08/2017 - 07:17

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Πλωμάρι - Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017

Τ

ο Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 στο Πλωμάρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους συμπατριώτες μας Πλωμαρίτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της Γερμανο-Ιταλο-Βουλγαρικής Κατοχής 1941-1945. Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο «Πόλιον» στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης – Πλάτανος στις 7.30 μ.μ.

Με την ευκαιρία της πρώτης χωρικής-γεωγραφικής εκδήλωσης με αναφορά στην περιοχή του Πλωμαρίου δίνουμε στη δημοσιότητα – για πρώτη φορά – πίνακα με τα 35 ονοματεπώνυμα θυμάτων με καταγωγή από την Επαρχία Πλωμαρίου, συμπεριλαμβάνοντας σε κάθε εγγραφή τον τόπο και το έτος γέννησης, την ημερομηνία θανάτου και συνοπτικά τον τρόπο που ο καθένας απ’ αυτούς έχασε τη ζωή του.

Ο κατάλογος αυτός συντάχθηκε με βάση τα δυο βιβλία του Γιώργου Γαλέτσα, «Στο σημάδι…» και «Λέσβιοι στην Εθνική Αντίσταση –  πορεία προς το θάνατο», αλλά και του 3ου βιβλίου που θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2018 με το οποίο ολοκληρώνεται η έρευνά του για την περίοδο αυτή.

Μετά τη δημοσιοποίηση αυτή θα γίνουν άλλες δυο αναρτήσεις – μέχρι τις 26 Αυγούστου – που θα συμπεριλαμβάνουν έγγραφα, φωτογραφίες και ντοκουμέντα που έχουν σχέση με τους θανάτους αυτούς.

Οι Φ.Ι.Μ.ΠΟ.Δ. καλούν όλους τους συμπατριώτες να παραβρεθούν σ’ αυτήν τη χωρική-γεωγραφική εκδήλωση τιμής και μνήμης.

 

 

ΦΙΛΟΙ   ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ   ΜΝΗΜΗΣ   ΚΑΙ   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ   ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 

Μοιράσου το άρθρο!