Πολιτισμός

18/06/2015 - 11:41

H Λέσβος στο Διεθνές Φεστιβάλ Περγάμου

Για πρώτη φορά φέτος, συγκρότημα παραδοσιακών χορών από τη Λέσβο συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Περγάμου. Ένα φεστιβάλ που διεξάγεται χωρίς διακοπή εδώ και 79 χρόνια και θεωρείται από τα σημαντικότερα της Τουρκίας. Με πρόσκληση του Δήμου Περγάμου μέσω της Συνύπαρξης, ταξίδεψε στην Πέργαμο και χόρεψε με μεγάλη επιτυχία στην κεντρική πλατεία της πόλης και σε ένα μικρό χωριό το συγκρότημα «Χοροδοιπόροι».

Το Φεστιβάλ έκλεισε με συναυλία της πολύ γνωστής στη χώρα μας Φιντέ Κοκσάλ και της αποτελούμενης από Έλληνες μουσικούς ορχήστρας, που κάλεσε το λεσβιακό συγκρότημα να χορέψει επί σκηνής στο τέλος της συναυλίας. Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Περγάμου Μεχμέτ Γκιονέντζ ευχαρίστησε τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο και κάλεσε επί σκηνής έναν από τους πρωτεργάτες της ελληνο-τουρκικής φιλίας, τον πρώην δήμαρχο Δικελιού, Οσμάν Οζγκιουβέν.

Τα μέλη της Συνύπαρξης, ευχαριστούν θερμά το Δήμο Περγάμου για την πρόσκληση, τη φίλη Νεσρίν Ερμίς που φρόντισε τα πάντα για την ελληνική αποστολή και φυσικά τους Χοροδοιπόρους που εκπροσώπησαν θαυμάσια το νησί μας.

Μοιράσου το άρθρο!