Πολιτισμός

07/01/2018 - 15:22

Ήταν όλοι εκεί...Γενική Απολογιστική Συνέλευση και κοπή πίτας Αναγνωστηρίου Αγιάσου

&n

bsp;

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, ανήμερα των Φώτων, και ώρα 6 μμ, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Βιβλιοθήκης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση Μελών και Φίλων του Πνευματικού μας Κέντρου, που μέχρι και πέρυσι γινόταν στο - ασκεπές πλέον - θέατρό του.

Έγινε ο αγιασμός της νέας χρονιάς από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο Φραντζή και η εθιμοτυπική κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας από τον Πρόεδρο του Δ.Σ Κλεάνθη Κορομηλά, ο οποίος έκανε στη συνέχεια τον απολογισμό δράσης της περασμένης χρονιάς και τον προγραμματισμό της επόμενης, συνοδεύοντας την ομιλία του με παρουσίαση σχετικών διαφανειών. Μεγάλο βάρος δόθηκε στις ενέργειες που έγιναν και γίνονται εκ μέρους του ΔΣ για να δρομολογηθούν λύσεις στο πρόβλημα της ανακατασκευής της στέγης του Θεάτρου που κατέρρευσε πριν ένα χρόνο από τη θεομηνία.

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός του 2017 από τον Ταμία Δημοσθένη Σκλεπάρη και η εκδήλωση έκλεισε με τα παραδοσιακά κάλαντα από τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου.

Την εκδήλωση, εκτός από το Μητροπολίτη Μυτιλήνης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης-Θεοδοσιάδης, ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Σταύρος Τσερπές, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο τέως Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκ. Βουνάτσος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας–Ανακύκλωσης & Πρασίνου Δήμου Λέσβου και γεωγραφικός Αντιδήμαρχος Αγιάσου-Ευεργέτουλα-Πολιχνίτου Γιώργος Κατζανός, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αγιάσου Προκόπης Τσαμπλάκος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου Μιχάλης Ευαγγελινός, ο πρόεδρος του ΔΣ της Περιφερειακής Εταιρείας Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου Προκόπης Σινάνης, λοιπά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικών μαζικών φορέων, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού και όσος κόσμος ήταν δυνατό να χωρέσει στην αίθουσα.

Η εκδήλωση καλύφθηκε από την Τηλεόραση Μυτιλήνης.

 

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση βίντεο Γιώργος Παπαδόπουλος

Μοιράσου το άρθρο!