Πολιτισμός

03/07/2014 - 16:49

Μουσείο Σαπωνοποιίας στο Πλωμάρι

yle="text-align: justify;">Ανοικτό για το κοινό φέτος το καλοκαίρι το Μουσείο Σαπωνοποιίας στο Πλωμάρι

Την παράδοση του σαπουνιού του Πλωμαρίου θα μπορούν να μαθαίνουν οι επισκέπτες Πλωμαρίου, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Τη λειτουργία αυτή του Μουσείου σαπουνιού για το 2014, οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, στο πλαίσιο της εκπόνησης θερινής πρακτικής άσκησης φοιτήτριας του Παν/μίου Αιγαίου, τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και της εθελοντικής προσφοράς Πλωμαριτών.

Το πρώην σαπωνοποιείο Πούλια, σημερινό Πολιτιστικό Κέντρο Πλωμαρίου – γνωστό ως Πολύκεντρο -,είναι αυτό που φιλοξενεί το Μουσείο Σαπωνοποιίας εδώ και αρκετά χρόνια. Στους χώρους του μοναδικού αυτού Μουσείου στη Λέσβο και – εξ όσων γνωρίζουμε - στην Ελλάδα, εκτίθενται εργαλεία παρασκευής του σαπουνιού, ετικέτες, περιτυλίγματα, καζάνια, καθώς και αντικείμενα των ιδιοκτητών του παλιού εργοστασίου.

Πολύ σύντομα, σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, που θα ανακοινωθούν, θα προβάλλεται ντοκιμαντέρ στην αίθουσα του Πολυκέντρου για την ιστορία και την παραγωγή του σαπουνιού στο Πλωμάρι.

Το ωράριο λειτουργίας για το Μουσείο Σαπουνιού θα είναι από τις 10:00 έως τις 13.00. Η είσοδος ελεύθερη για όλους.

Τηλέφωνο επικοινωνίας, Μουσείο Σαπωνοποιίας: 2252032200 και 2252031446 .

Μοιράσου το άρθρο!