Πολιτισμός

06/04/2016 - 09:57

Μυτιλήνη: Ο δημοσιογράφος Μένιος Σακελλαρόπουλος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός και το κατάστημα Public Μυτιλήνης  μας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μένιου Σακελλαρόπουλου «Το Σημάδι».

 

«Βουτηγμένος στο δηλητήριο του μυαλού του, ο Στέφανος Δημητρίου, φοιτητής Ιατρικής με λαμπρές προοπτικές, χρειάστηκε μόνο ένα λεπτό για να καταστρέψει ολάκερη τη ζωή του. Το πάθος του για την αγαπημένη του Ελβίρα, μια ψευδαίσθηση που τον τύλιξε ασφυκτικά, τον οδήγησε σε μια αποτρόπαια πράξη που θα πλήρωνε ακριβά. Ένοχος για έναν φόνο και μια απόπειρα στην πιο τρυφερή ηλικία του, άρχισε να περιδιαβαίνει τις φυλακές της χώρας. Αυλώνας, Διαβατά, Κασσαβέτεια έγιναν το σπίτι του, μια κόλαση που διέλυσε τον ίδιο, την οικογένειά του κι όσους βρέθηκαν δίπλα του. Πάλεψε με τις ερινύες του για να μείνει όρθιος, τιμωρώντας κι ο ίδιος τον εαυτό του. Ωστόσο, τα συρματοπλέγματα δεν ακούμπησαν την ψυχή του, που αναγάλλιασε όταν η μοίρα αποφάσισε να σκηνοθετήσει ένα νέο έργο στη ζωή του. Και οι εξελίξεις; Ένας χείμαρρος ορμητικός!»

 

Ένα λεπτό ήταν αρκετό για να χαθεί μια ζωή, εκείνη της Ελβίρας, και να καταστραφούν οι ζωές δεκάδων ακόμη ανθρώπων με πρώτη τη δική του. Διότι ο Στέφανος Δημητρίου είχε όλα τα προσόντα για να διαπρέψει ως γιατρός αν δεν παρασυρόταν από το πάθος και τις ψευδαισθήσεις του και δεν δολοφονούσε την αγαπημένη του. Δεν θα περνούσε πλέον τη ζωή του στους θαλάμους των νοσοκομείων και ταξιδεύοντας για να παρακολουθήσει συνέδρια. Οι μετακινήσεις του θα περιλάμβαναν τον γύρο των ελληνικών φυλακών και συγκάτοικοί του θα ήταν οι Ερινύες. Η ανατροπή θα έρθει όταν η μοίρα θα αποφασίσει να σκηνοθετήσει ένα ακόμη κεφάλαιο στη ζωή του με το σημάδι της. Και τότε ποιος μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις; Την απάντηση κρύβει στις σελίδες του καινούριου του βιβλίου του δημοφιλή αθλητικού συντάκτη και πολυγραφότατου συγγραφέα, Μένιου Σακελλαρόπουλου

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016  ώρα 19:00 Public Μυτιλήνης

Μοιράσου το άρθρο!