Πολιτισμός

14/04/2024 - 19:11

"Ο Μικρός Πρίγκιπας" στα 130 χρόνια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου - Οι μικροί ηθοποιοί κέρδισαν το χειροκρότητα!

Το 2024 είναι μία χρονιά επετειακή για το Αναγνωστήριο Αγιάσου, αφού συμπληρώνονται 130 χρόνια από την ίδρυσή του. Ο εορτασμός αυτός που ξεκίνησε με δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις  εκτός Λέσβου με τα Σαντούρια συνεχίζεται με μια σειρά από νέες εκδηλώσεις και δράσεις.


Το Σάββατο, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της βιβλιοθήκης,  η Εφηβική Θεατρική Ομάδα του Αναγνωστηρίου Αγιάσου "Η Ανάπτυξη" με τη διδασκαλία, την καθοδήγηση  και σκηνοθεσία της Θεοδώρας Μουρεχίδη, η οποία είναι και μέλος του Δ.Σ,  ανέβασε τη θεατρική παράσταση "Ο Μικρός Πρίγκιπας" του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ. Το έργο βασίστηκε στη διασκευή της φιλολόγου Βάσως Ιωάννου και της Α' Λυκείου Κόνιτσας (σχ. έτος 2011-2012).

Πρόκειται για μια προσπάθεια να αποτυπωθεί μέσα από τη θεατρική έκφραση η σημασία της αγάπης και της φιλίας στους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε. 

Οι μικροί ηθοποιοί, μαθητές της Αγιάσου,   με κέφι και δεξιοτεχνία απέδωσαν τους ρόλους τους και κέρδισαν το χειροκρότημα των συμμαθητών, των συγγενών και των θεατρόφιλων. Πολύ ωραία και ευφάνταστα τα κουστούμια και τα σκηνικά. Έπαιξαν  με αλφαβητική σειρά: Αργύρα Νίτσα, Ελευθεριάδη Νίκη, Πατσέλλη Μαρία, Σέμαν Μαρίνα, Χατζέλλη Ανδρονίκη, Χουτζαίος Γιώργος Ραφαήλ.

Μοιράσου το άρθρο!