Πολιτισμός

15/04/2024 - 12:05

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης

Σεμινάρια και εργαστήρια master classes για μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και μαθήματα χορωδών μελών χορωδιών και μαθητές Ωδείων της πόλης διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου. Τα μαθήματα θα αφορούν μουσικά όργανα, κλασικό και χορωδιακό τραγούδι, δεξιοτεχνία – τεχνική, μουσική έκφραση και τονική ακρίβεια και θα πραγματοποιηθούν από καταξιωμένους καθηγητές μουσικής.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των εργαστηρίων είναι:

26 Ιουλίου

  • «Κυπριακή Παράδοση. Από τον Όμηρο μέχρι και σήμερα. Στίχος, τραγούδι, χορός» με τον Ανδρέα Γερολέμου, Μαέστρο του φωνητικού συνόλου Δήμου Λάρνακας
  • Ημερίδα κλασσικού τραγουδιού με τον Γιάννη Φίλια, Λυρικό τραγουδιστή
  • Σεμινάριο πιάνου, με τον πιανίστα – μουσικολόγο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου

31 Ιουλίου – 4 Αυγούστου

  • Βιολί από τον Απόλλωνα Γραμματικόπουλο, Consertino της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
  • Βιόλα από την Αγγέλα Γιαννάκη, Α κορυφαία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
  • Βιολοντσέλο από τον Ισίδωρο Σιδέρη, Α κορυφαίο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
  • Κόντρα μπάσο από τον Παναγιώτη Καπογιάννη, Α κορυφαίο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

2 Αυγούστου

  • Σεμινάριο Klasik Kemence από τον Derya Turkan

Κατά την διάρκεια  των σεμιναρίων - μαθημάτων και μετά το πέρας αυτών θα διεξαχθούν μουσικές παραστάσεις – συναυλίες στις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές μαζί με τους διδάσκοντες μουσικούς. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν και μικρές καλλιτεχνικές - μουσικές δράσεις με τους συμμετέχοντες σε διάφορα σημεία της πόλης της Μυτιλήνης.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στα εργαστήρια έως την Παρασκευή 31 Μάιου 2024 μέσω email στο grafiopolitismoumyt@gmail.com, όπου θα αναφέρουν τα πλήρη στοιχεία τους, όπως και το εργαστήριο ή τα εργαστήρια για τα οποία ενδιαφέρονται σύμφωνα με τον ανωτέρω  προγραμματισμό.

Σημειώνεται, πως η συμμετοχή στα σεμινάρια και τα master classes του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης είναι δωρεάν. Ο χώρος και η ώρα πραγματοποίησης του κάθε σεμιναρίου θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.

 

Μοιράσου το άρθρο!