Σοκ στην Αγιάσο - Κατέρρευσε από το χιόνι η στέγη του θεάτρου του Αναγνωστηρίου!!!

Το θέατρο-κόσμημα του ιστορικού Αναγνωστηρίου Αγιάσου θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο! Κάτω από το τεράστιο βάρος του χιονιού σήμερα γύρω στις 1 το πρωί κατέρρευσε η σκεπή του θεάτρου! Αυτόματα ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα συναγερμών και ασφάλειας. Ο Παναγιώτης Κορομηλάς μετέβη στο κτίριο, για να κλείσει το συναγερμό και έγινε μάρτυρας μιας θλιβερής καταστροφής, που ξαναπλήττει ύστερα από τέσσερα χρόνια το Αναγνωστήριο, αυτή τη φορά με απίστευτη βιαιότητα.

Ειδοποίησε το Γραμματέα του σωματείου Παναγιώτη Μ. Κουτσκουδή, ο οποίος αμέσως μετέβη επί τόπου μαζί με τα παιδιά του Μυρσίνη και Μιχάλη. Μεταφέρθηκαν όλα τα πανάκριβα μηχανήματα του στούντιο (κονσόλες ήχου και φωτός, κομπιούτερ, πολυμηχανήματα κλπ) στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης. Ενημερώθηκε η Αστυνομία για να μεριμνήσει για την απομάκρυνση των αυτοκινήτων που είναι σταθμευμένα έξω από το θέατρο, από τη μεριά της Ζωοδόχου Πηγής, για το φόβο ζημιών ή ατυχημάτων. Η σκηνή και η Βιβλιοθήκη δεν υπέστησαν ζημιές. Η οροφή του θεάτρου όμως βυθίστηκε. Καλώδια, σωλήνες εξαερισμού, σοβάδες, γυψοσανίδες, μεταλλικά ικριώματα, όλα έγιναν μια άμορφη μάζα.

Ανατριχιαστικοί τριγμοί ακούγονταν συνεχώς, καθώς κομμάτια της σκεπής και του εξοπλισμού της αποκολλούνταν κάθε τόσο και έπεφταν στην πλατεία του θεάτρου. Ό,τι ακόμα δεν γκρεμίστηκε, κρέμεται από μια κλωστή!

Δυστυχώς, αν ακολουθήσουν βροχές, οι ζημιές θα επεκταθούν. Το Αναγνωστήριο βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Είναι κυριολεκτικά απροστάτευτο, έρμαιο της μανίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Πραγματικός όλεθρος !!!

Σύσσωμες οι αρχές του τόπου, οι υπηρεσίες και ο κόσμος πρέπει να ανασκουμπωθούν για να σώσουν ό,τι σώνεται!!!

 

Επείγουσα έκκληση στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και των άλλων δημόσιων υπηρεσιών για άμεση λήψη μέτρων !!!

 

 Κείμενο / φωτογραφίες: agiasos.gr

 

up date  ωρα 10:00

Με το φως της μέρας η βιβλική καταστροφή του θεάτρου του Αναγνωστηρίου Αγιάσου φάνηκε σε όλο της το αποκαρδιωτικό… μεγαλείο! Γύρω στις 10:30 το πρωί κάτω από την αφόρητη πίεση του φορτίου που σήκωνε, η στέγη, που ως εκείνη την ώρα παρέμενε στο μεγαλύτερο τμήμα της μετέωρη, υποχώρησε και καταπλάκωσε την πλατεία του θεάτρου. Μαζί της συμπαρέσυρε προβολείς, ηχεία και άλλο εξοπλισμό μεγάλης αξίας.
Τα πρώτα μέτρα που μπορέσαμε να πάρουμε ήταν να απομακρύνουμε από τη σκηνή του θεάτρου όλο τον ευρισκόμενο εκεί εξοπλισμό (μικρόφωνα, υπολογιστές, κονσόλα, μουσικά όργανα, καλώδια κλπ), να καλέσουμε σε βοήθεια το bob-cut της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου, για να αποσυμφορήσει τους δρόμους γύρω από το κτίριο του Αναγνωστηρίου, ώστε να απομακρυνθούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, να καλέσουμε συνεργείο της ΔΕΗ για να απομονώσει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτιρίου, και να μεριμνήσουμε για την αποφυγή πλημμύρας του υπογείου και της αίθουσας μουσικών μαθημάτων του ισογείου.
Ενημερώσαμε από τις 9 πμ τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και ζητήσαμε την άμεση αποστολή μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αποτίμηση της καταστροφής και υπόδειξη λήψης κάποιων πρώτων προληπτικών μέτρων.
Ευχαριστούμε το συνάδελφο Δημήτρη Π. Ακαμάτη για την άμεση και αγόγγυστη ανταπόκρισή του, το Στρατή Μπαλάσκα (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και την ΕΡΑ Αιγαίου  που ανέδειξαν το πρόβλημα, τη ΔΕΗ, τον Παναγιώτη Δ. Κορομηλά, τον Ποσειδώνα Ρ. Σουσαμλή, το Γρηγόρη Π. Δελόγκο και όσους άλλους συνδημότες μας έσπευσαν να συνδράμουν τις πρώτες αυτές δειλές προσπάθειες,  που συνεχίζονται εν αναμονή βοήθειας από τις κρατικές υπηρεσίες!!!
 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ