Ψυχολογία - Σχέσεις

17/06/2020 - 07:35

Τα μυστικά του νερού

Γράφει η Χαρά Ζήκα *

Το νερό είναι το πιο άφθονο υγρό στον πλανήτη μας. Όμως, πάντα ήταν σημαντικό για τον άνθρωπο αφού αποτελεί πηγή ζωής, δύναμης και μέσο καθαρισμού του σώματος. Επίσης, για τους περισσότερους αποτελεί μέσο εξαγνισμού και θεραπείας της ψυχής. Στο χριστιανισμό και άλλες θρησκείες, στον παγανισμό και στη μαγεία, φτιάχνεται νερό το οποίο ευλογείται-ενεργοποιείται και θεωρείται εξαγνιστικό. Αυτό το πολύτιμο υγρό το πίνουν οι πιστοί για να θεραπευτούν ή ραντίζουν τον χώρο για να φύγει η κακή ενέργεια.

Το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό και για να είναι υγιές, οφείλουμε να του προσφέρουμε καλή ποιότητα νερού. Το εμφιαλωμένο νερό ή αυτό που φθάνει στις βρύσες μας από το δίκτυο ύδρευσης δεν είναι υγιεινό, η προσθήκη χλωρίου και άλλες διεργασίες που υφίσταται, μακροχρόνια βλάπτουν την υγεία μας. Σήμερα, αν και έχουμε τόσες ανέσεις και πλούτο, οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από άγχος και κατάθλιψη, αρρωσταίνουν και πεθαίνουν από ασθένειες και όχι από γηρατειά. Όπως αναφέρεται στο βιβλίο Sensitive Chaos, «το νερό που δεν ρέει και λιμνάζει, χάνει τη “ζωή” του, παραλύει. Νιώθουμε ότι το τρεχούμενο νερό είναι “ζωντανό”, γι’ αυτό βρίσκουμε τον ήχο του ρυακιού, του ποταμού και των κυμάτων τόσο μελωδικό. Όταν δεν πίνουμε “ζωντανό νερό”, αρρωσταίνουμε.»

Το νερό είναι ένα πολύ απλό μόριο, ποιος δεν ξέρει το Η2Ο! Για τους χημικούς όμως αποτελεί μυστήριο γιατί έχει πολλές ασυνήθιστες φυσικοχημικές ιδιότητες. Για παράδειγμα, ένα τόσο μικρό μόριο, κανονικά θα έπρεπε να είναι αέριο και όχι υγρό. Όμως, βρέθηκε ότι τα μόρια του νερού σχηματίζουν μεταξύ τους ασθενείς δεσμούς και έτσι παραμένουν στην υγρή κατάσταση. Σ’ αυτούς τους δεσμούς οφείλεται η ύπαρξή μας. Αυτοί οι δεσμοί δημιουργούν ομάδες μορίων, των οποίων η δομή θεωρείται πολύ σημαντική, διότι με αυτόν τον τρόπο, το νερό αποθηκεύει και μεταφέρει πληροφορίες. Καθετί που έρχεται σε επαφή μαζί του αφήνει το «σημάδι» του.

Επιπλέον, το νερό μπορεί να «προγραμματίζεται» ή/και να «ανταποκρίνεται» σε λόγια, σκέψεις και συναισθήματα. Αυτό απέδειξε επιστημονικά ο Dr Masaru Emoto, ο οποίος μελέτησε το σχήμα των κρυστάλλων νερού που εκτέθηκε σε θετικά και αρνητικά μηνύματα και αμέσως μετά καταψυχόταν. Το νερό με τα θετικά μηνύματα έδινε πανέμορφους και αρμονικούς κρυστάλλους, το ίδιο συνέβαινε και με το νερό  από πηγές και ρέματα. Το νερό με τα αρνητικά μηνύματα έδινε άσχημους και κακοσχηματισμένους κρυστάλλους, όπως και τα μολυσμένα από βιομηχανικές περιοχές ή τα στάσιμα νερά από δεξαμενές.

Καταλαβαίνει κανείς ότι οι θεραπευτικές προεκτάσεις αυτών των εκπληκτικών πειραμάτων και της εργαστηριακής έρευνας είναι τεράστιες.  Αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν οι μοναχοί στα μοναστήρια και στα άσραμς, αφού απαγορεύουν να μαγειρεύουν στην κουζίνα άτομα που διακατέχονται από αρνητικά συναισθήματα. Επίσης, σε διάφορα μέρη της χώρας μας υπάρχει το έθιμο με το αμίλητο νερό. Δηλαδή, οι πιστοί παίρνουν νερό από την εκκλησία και το μεταφέρουν στο σπίτι χωρίς να μιλήσουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής ώστε να μην αλλάξουν το «φορτίο» του νερού ή για να μεταφέρουν την επιθυμία τους στο νερό. 

Πολλοί είναι αυτοί που συντονίζουν το πόσιμο νερό με ήχους συγκεκριμένης δόνησης, με ένα μάντρα ή με μια προσευχή, ώστε να αποκτήσει συγκεκριμένο ενεργειακό φορτίο. Επίσης μπορεί κανείς να συντονίσει το νερό της μπανιέρας και να κάνει ένα λουτρό χρησιμοποιώντας άλατα, βότανα, αιθέρια έλαια ή πέταλα λουλουδιών, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλει να επιτύχει.  

* Η Χαρά Ζήκα είναι Χημικός, Δρ. Φαρμακευτικής, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας, Χημεία & Σεξ»-Εκδόσεις Ιανός και δημοσιογράφος. Ζει τη Μυτιλήνη και αρθρογραφεί κάθε Τετάρτη στο Lesvosnews.net στη στήλη "Η αλχημεία του έρωτα

Μοιράσου το άρθρο!