Ρεπορτάζ Αγοράς

12/03/2016 - 06:51

Χτένια και άλλες γεύσεις της Λέσβου την Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα

yle="text-align: justify;">Καθαρά Δευτέρα και ίσως αρκετοί φίλοι να μην μπορέσουν να αποδράσουν το τριήμερο. Η οικονομική κρίση έχει περιορίσει αν μη τι άλλο τα τριήμερα... Για όσους έχουν καταγωγή από τη Λέσβο (και όχι μόνο) και ζουν στην Αθήνα μπορούν τη Καθαρά Δευτέρα με μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας να απολαύσουν τις γεύσεις της Λέσβου... γεύσεις της Λέσβου που περιέχουν τα πάντα! Ακόμη και χτένια! Τα λαχταριστά χτένια που δεν απουσίαζαν από το τραπέζι της Σαρακοστής των Μυτιληνιών.

 
 
 Στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη 38 το Ουζερί "Η Λέσβος"   προσφέρει εδώ και δεκαετίες γευστικά ταξίδια με την σφραγίδα του νησιού μας! Ταξίδια που ενθουσιάζουν όχι μόνο τους Λέσβιους αλλά και όλους τους καλοφαγάδες. Αυτή τη φορά το γευστικό ταξίδι της Σαρακοστής θα είναι μοναδικό... πρωταγωνιστούν τα χτένια! Και ασφαλώς όλες οι άλλες εκλεκτές γεύσεις της Σαρακοστής και της Λέσβου!
 
 
Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο... το Ουζερί "Η Λέσβος" έχει πίσω του μεγάλη ιστορία...
 
Το πλέον αξιόπιστο site TripAdvisor απένειμε στο Ουζερί "Η Λέσβος" το Πιστοποιητικό Διάκρισης 2015. Αυτό το επίτευγμα είναι άμεσο αποτέλεσμα των εξαιρετικών κριτικών που λαμβάνει το ουζερί "Η Λέσβος"  συνεχώς από τους ταξιδιώτες του TripAdvisor!
 
Σαν την παλιά Αθηναϊκή γειτονιά, με άρωμα της Λέσβου! Τέτοιος είναι ο αέρας του ουζερί "Η Λέσβος", στην Εμμανουήλ Μπενάκη: ατμόσφαιρα γειτονιάς, διάθεση παρέας, χωρίς σημαιοστολίσματα και τυμπανοκρουσίες. Σαν να ζεις στη μονοκατοικία απέναντι, και να κατεβαίνεις για να φας στα απλά τραπεζάκια του, επειδή δεν έχεις όρεξη να μαγειρέψεις ή για να συναντηθείς με την παρέα που έχει ήδη καταφέρει το πρώτο καραφάκι και σε περιμένει για το δεύτερο, συνοδεία του απαραίτητου μεζέ.
 
Το Ουζερί  που δημιούργησαν οι Γραμμέληδες στην Μπενάκη έρχονταν οι Μυτιληνιοί εσωτερικοί μετανάστες, για να δουν τους συγχωριανούς τους, να μάθουν τα νέα από το χωριό και να παραλάβουν δέματα που έστελναν οι συγγενείς από τον τόπο τους.. Έτσι και σήμερα, προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανό τον παλιό τρόπο ζωής και τις γεύσεις του τόπου μας, σε έναν χώρο που παραμένει αναλλοίωτος στον χρόνο, συνεχίζει και σήμερα να προσφέρει αυθεντικές γεύσεις και να παράγει πολιτισμό!
 
 

info:

ΕΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 38 ΑΘΗΝΑ  /   ΤΗΛ.2103814525

https://www.facebook.com/OuzeriLesvos

 
Ο Μιχάλης Γιαννέλης (ένας από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης) στο βίντεο που ακολουθεί μας αποκαλύπτει το "μυστικό" της Καθαρής Δευτέρας:
 
 

Την Καθαρά Δευτέρα σας περιμένουμε στο Ουζερί μας για να δοκιμάσετε παραδοσιακές γεύσεις της σαρακοστής, από την Λέσβο!

Δημοσιεύτηκε από Ouzeri "Lesvos" στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Μοιράσου το άρθρο!