Ρεπορτάζ Αγοράς

25/05/2015 - 14:36

Η Αθήνα αγάπησε τις γεύσεις της Λέσβου - Το TripAdvisor βραβεύει το Ουζερί "Η Λέσβος"

Οι γεύσεις της Λέσβου εδώ και πολλά χρόνια έχουν βρει το καλυτέρο στέκι στο κέντρο της Αθήνας.  Στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη 38 το Ουζερί "Η Λέσβος"   προσφέρει εδώ και δεκαετίες γευστικά ταξίδια με την σφραγίδα του νήσιου μας! Ταξίδια που ενθουσιάζουν όχι μόνο τους Λέσβιους αλλά και όλους τους καλοφαγάδες. Και η καταξίωση είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν  έρχεται η βράβευση από το κόσμο !

Το πλέον αξιόπιστο site TripAdvisor απονέμει στο Ουζερί "Η Λέσβος" το Πιστοποιητικό Διάκρισης 2015. Αυτό το επίτευγμα είναι άμεσο αποτέλεσμα των εξαιρετικών κριτικών που λαμβάνει το ουζερί "Η Λέσβος"  συνεχώς από τους ταξιδιώτες του TripAdvisor!

Σαν την παλιά Αθηναϊκή γειτονιά, με άρωμα της Λέσβου! Τέτοιος είναι ο αέρας του ουζερί "Η Λέσβος", στην Εμμανουήλ Μπενάκη: ατμόσφαιρα γειτονιάς, διάθεση παρέας, χωρίς σημαιοστολίσματα και τυμπανοκρουσίες. Σαν να ζεις στη μονοκατοικία απέναντι, και να κατεβαίνεις για να φας στα απλά τραπεζάκια του, επειδή δεν έχεις όρεξη να μαγειρέψεις ή για να συναντηθείς με την παρέα που έχει ήδη καταφέρει το πρώτο καραφάκι και σε περιμένει για το δεύτερο, συνοδεία του απαραίτητου μεζέ.

Το Ουζερί  που δημιούργησαν οι Γραμμέληδες στην Μπενάκη έρχονταν οι Μυτιληνιοί εσωτερικοί μετανάστες, για να δουν τους συγχωριανούς τους, να μάθουν τα νέα από το χωριό και να παραλάβουν δέματα που έστελναν οι συγγενείς από τον τόπο τους.. Έτσι και σήμερα, προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανό τον παλιό τρόπο ζωής και τις γεύσεις του τόπου μας, σε έναν χώρο που παραμένει αναλλοίωτος στον χρόνο, συνεχίζει και σήμερα να προσφέρει αυθεντικές γεύσεις και να παράγει πολιτισμό!

 

Ας μιλήσουν οι τυχεροί που έχουν απολαύσει μοναδικές γεύσεις στην Εμ. Μπενάκη 38  (κριτικές πελατών στο TripAdvisor) :

  • Ωραίοι μεζέδες ταχύτατη εξυπηρέτηση! Παρόλο που η διακόσμηση σε παει χρόνια πίσω καταλαβαίνεις ότι ταιριάζει απόλυτα με τα πιάτα που σερβίρονται. Γεύση και μαγείρεμα απο τη.... Γιαγιά! Χαμηλές τιμες Απλά αψογο.
  • Είχα ακούσει για το μαγαζί από κάτι φίλους μου και αποφάσισα να δοκιμάσω και εγώ αυτά που με τόσο καλά λόγια μου περιέγραψαν. Αυτό το μέρος είναι παράδεισος αν αγαπάτε θαλασσινά και ουζερί. Η εξυπηρέτηση είναι επίσης εξαιρετική. Ένα από εκείνα τα μέρη που θέλετε να πάτε πίσω.
  • Οταν λεμε κλασσικο παραδοσιακο ουζερι περιγραφουμε την εικονα και ατμοσφαιρα αυτου του μαγαζιου!εξαιρετικοι μεζεδες,οστρακα,ουζα,ατμοσφαιρα,μουσικη, εξυπηρετηση,κοσμος...τι αλλο να ζητησει κανεις?
  • Πάνω στο πεζοδρόμιο, γρήγορη και χαμογελαστή εξυπηρέτηση, πολύ καλό τηγάνι, value for money και γενικώς πολύ καλή ποιότητα φαγητού (κυρίως θαλασσινών). Βρέθηκα εκεί ένα μεσημέρι του Ιουλίου και δεν δίστασα να το προτέινω για χαλαρή επαγγελματική - φιλική συνάντηση. Φύγαμε πολύ ευχαριστημένοι (Βοήθησε και το ουζάκι!)
  • Στο κέντρο της Αθήνας , μπορείς να απολαύσεις ούζο Μυτιλήνης και υπέροχους μεζέδες. Θετικό οι πολλές ετικέτες ούζου από τη Λέσβο. Πολύ καλή εξυπηρέτηση.
  • Πολύ καλό φαγητό με προϊόντα απευθείας από το νησί της Λέσβου. Παραδοσιακές συνταγές, φρέσκα ψάρια και αυθεντική ατμόσφαιρα. Συνιστάται ανεπιφύλακτα για όσους αναζητούν μια γεύση της Ελλάδας!
  • Εξαιρετικό φαγητό και ποικιλία για να επιλέξετε. Αυτό είναι ένα μέρος που πρέπει να ποπ και έχουν μια διατροφή όταν είμαι στην Αθήνα. Μου άρεσαν πολύ οι καραβίδες και καλαμάρι πιάτα και τα έπλεναν προς τα κάτω με το καλύτερο ούζο από το νησί της Λέσβου CAPS έξω από ένα υπέροχο γεύμα
  • Αυτή ήταν μια καταπληκτική ανακάλυψη! και το νησί είναι το καλύτερο από τα ελληνικά νησιά αν θέλετε να ζήσετε την πραγματική ελληνική αξιοπρεπώς τους ανθρώπους και όμορφα χωριά. Όλοι οι άνθρωποι ήταν πολύ ζεστή και φιλική, εξαιρετικοί οικοδεσπότες!

info:

ΕΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 38 ΑΘΗΝΑ  /   ΤΗΛ.2103814525

https://www.facebook.com/OuzeriLesvos

Μοιράσου το άρθρο!