Ρεπορτάζ Αγοράς

06/11/2017 - 11:04

Μυτιλήνη: Πρωτοποριακός καυστήρας από τους Αφοι Κόρακα

Γ

ια ακόμη μία φορά οι Αφοι Ν. Κόρακα μας εκπλήσσουν ευχάριστα με τις ιδέες τους και τις πρωτοποριακές "ανακαλύψεις" τους.

Αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Πολωνική εταιρεία KIPI, βελτίωσαν μηχανολογικά και ηλεκτρονικά τον περιστρεφόμενο καυστήρα της εταιρείας και τον έκαναν να λειτουργεί το ίδιο αποδοτικά και ποιοτικά αλλά ακόμα πιο οικονομικά με χρήση κουκούτσι ελιάς και όχι μόνο pellet. Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη οικονομία στη θέρμανση και απαλλαγή τελείως από καθαρισμούς και μπουκώματα του καυστήρα και τέλεια καύση και απόδοση της ενέργειας του βιοκαυσίμου. Οι περισσότεροι κοχλιωτοί καυστήρες απαιτούν καθαρισμό δύο φορές την εβδομάδα.

Ο καυστήρας της KIPI χρησιμοποιεί ένα πρωτοποριακό μηχανισμό καθαρισμού – περιστροφική καύση και θάλαμο ανεμιστήρα και έτσι δεν χρειάζεται να καθαρίζετε καθόλου τον καυστήρα. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή – οι απλές λύσεις είναι πάντα οι καλύτερες. Η ανεξάρτητη έρευνα της κατέληξε σε ένα μοναδικό σχεδιασμό του καυστήρα.

Το παρουσίασαν στην πολωνική αγορά το 2013 και έκτοτε εφαρμόσαν βελτιώσεις που έκαναν τον καυστήρα  πολύ φιλικό προς το χρήστη προϊόν.

Ο περιστρεφόμενος θάλαμος καύσης  εξασφαλίζει  άνεση  και  εξοικονόμιση χρόνου, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για καθαρισμό του καυστήρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κάθε τύπο βιοκαυσίμου όπως pellet ή κουκούτσι ελιάς.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Δείτε βίντεο:

Μοιράσου το άρθρο!