Τουρισμός

20/07/2017 - 17:05

6.500 δελτία κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΓΑ για τη Λέσβο

Tην Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα φετινά προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας.

 

Ο Οργανισμός, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία της Λέσβου που δοκιμάζεται από το προσφυγικό ζήτημα και από τον πρόσφατο σεισμό διαμόρφωσε φέτος ειδικό πρόγραμμα, το οποίο αν υλοποιηθεί σε όλο του το εύρος θα τονώσει την τοπική οικονομία με 2 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ο Οργανισμός έχει δεσμεύσει για το νησί 6.500 δελτία κοινωνικού τουρισμού, 7πλασιάζοντας τα δικαιώματα των αγροτών της Λέσβου (πέρυσι διατέθηκαν 930 δελτία) και διπλασιάζοντας (από 5 σε 10 ) τον αριθμό των δικαιούμενων διανυκτερεύσεων. Ταυτόχρονα, για να τονωθεί η τουριστική κίνηση του νησιού, όσοι δικαιούχοι από όλη την Ελλάδα επιλέξουν να κάνουν διακοπές με τα δελτία του ΟΓΑ στην Λέσβο, θα δικαιούνται επίσης 10 διανυκτερεύσεις αντί για 5, ενώ θα επιδοτηθούν και για το εισιτήριο της μετακίνησής τους με 50 € / άτομο & 25 € το μειωμένο.

 

Σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές που πληρώνει ο ΟΓΑ ήδη από πέρσι για Βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα, λόγω του προσφυγικού ζητήματος, το πρόγραμμα είναι αρκετά ελκυστικό :

 

-          Επιδοτούμε το κόστος μετακίνησης με 50€ το άτομο για ολόκληρο εισιτήριο και 25 ευρώ το μειωμένο.  

-          Δίνουμε 2πλάσιο αριθμό διανυκτερεύσεων σε κάθε δικαιούχο που θα επιλέξει τη Λέσβο για διακοπές, δηλαδή 10 διανυκτερεύσεις αντί για 5.

-          Καλύπτουμε ολόκληρο το κόστος διαμονής, επιδοτώντας τα καταλύματα με 21 – 35 ευρώ (ανάλογα την κατηγορία, 1-5 αστέρια) ανά άτομο και ανά διανυκτέρευση.

 

Οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ που επιθυμούν να επωφεληθούν από τις παροχές για το 2017 όπως και οι επιχειρηματίες (ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, βιβλιοπώλες, θιασάρχες κ.α.) που θέλουν να συμβληθούν με τον Οργανισμό πρέπει να σπεύσουν να υποβάλλουν αιτήσεις εντός των επόμενων ημερών. Οι δικαιούχοι αγρότες υποβάλλουν αιτήσεις στα ΚΕΠ όλης της χώρας και οι επιχειρηματίες ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΟΓΑ (www.oga.gr- προγράμματα Αγροτικής Εστίας). Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις  25/7, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη, γι αυτό καλούμε δικαιούχους και επιχειρηματίες να σπεύσουν να δηλώσουν συμμετοχή. 

 

Ο Οργανισμός ενημερώνει τους δικαιούχους που θα κληρωθούν και θα ταξιδέψουν στην Λέσβο πως πρέπει να κρατήσουν τα αποκόμματα των εισιτηρίων τους, ώστε να αιτηθούν την ειδική επιδότηση από τον ΟΓΑ, μετά την επιστροφή τους.

 

 

                                                                                                     Από Διοίκηση ΟΓΑ

Μοιράσου το άρθρο!