Τουρισμός

16/01/2017 - 05:43

«Αγαπητέ κ. Μουζάλα είστε πολύ λάθος. Τα ξενοδοχεία είναι τα σπίτια μας»

Σ

την απειλή της «επίταξης» ξενοδοχειακών μονάδων για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών απάντησε η  Αφροδίτη Βάτη Μαριόλααπό τη  Λέσβο με μια ανάρτηση στο Facebook που συζητήθηκε. Μια ανάρτηση γραμμένη στα αγγλικά για να διαβαστεί από ένα διεθνές κοινό, η οποία εστάλη με e-mail στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και στον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Μουζάλα.

Η Αφροδίτη από τη Μυτιλήνη απαντά στον κ. Μουζάλα ότι τα «ξενοδοχεία είναι τα  σπίτια μας, οι ζωές μας, τα όνειρά μας και οι ελπίδες μας». Του υπενθυμίζει ότι φτιάχτηκαν με θυσίες γονιών και δεν είναι άψυχες επενδύσεις πολυεθνικών εταιρειών.

Ζητά από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να μην «κουνά το δάχτυλο» για το δράμα των προσφύγων, διότι το γνωρίζουν από πρώτο χέρι. «Πού ήσασταν όταν οι βάρκες έφταναν στις ακτές μας κάθε μέρα; Πού ήσασταν όταν εκατοντάδες άνθρωποι ξεπάγιαζαν από το κρύο και εμείς καλούσαμε την αστυνομία και το λιμενικό για βοήθεια; Πού ήσασταν εσείς και η τοπική αυτοδιοίκηση όταν εμείς μοιράζαμε νερό, ρούχα, τροφή και πρώτες βοήθειες στους πρόσφυγες;».

«Κύριε Μουζάλα ξέρετε ποιος ήταν εκεί; Η οικογένειά μου», υπογραμμίζει η Αφροδίτη από τη Μυτιλήνη, η οποία ζητά από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει μια ανθρωπιστική και συνολική λύση χωρίς διακρίσεις. Ζητά μια λύση που δεν θα παίζει με τις ζωές των προσφύγων και που δεν θα στρέφει τους πρόσφυγες και μετανάστες ενάντια στην τοπική κοινότητα και το αντίστροφο. Διαβάστε όλη την ανάρτηση της Aphrodite Vati Mariola στα αγγλικά.

Μοιράσου το άρθρο!