Τουρισμός

22/04/2016 - 20:12

Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου: Παρέμβαση για εξορθολογισμό των τιμολογίων ΔΕΗ στους επαγγελματίες

Τ

ον εξορθολογισμό των τιμολογίων της ΔΕΗ, καθώς το πρόγραμμα για τους συνεπείς επιχειρηματίες δεν αποδίδει, και τη βελτίωση της ποιότητα του ρεύματος στη Λέσβο, ζητά με επιστολή του προς το υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Περικλής Αντωνίου.

 

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στη διοίκηση της ΔΕΗ:

 

Κύριε Υπουργέ,
              Αναφερόμαστε στο από 1.4.2016 εγκαινιασθέν απ’ τη ΔΕΗ σχετικό πρόγραμμά της, με το ηχηρό σλόγκαν «Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. Ανταμείβουμε τους συνεπείς πελάτες μας».
             Άστοχο κι ίσως υπερβολικά «ωραιοποιημένο» (αν κρίνουμε απ’ την καθημερινότητά μας) το περιεχόμενο του διαφημιστικού της εντύπου (που εστάλη μαζί με τους λογαριασμούς): «….αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πελατών της (η…ΔΕΗ), στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα στη Χώρα μας, βοηθώντας να μειωθεί το κόστος των επιχειρήσεων και επιβραβεύει τους συνεπείς…..»
             «Προκλητικό» σ’ ό,τι τουλάχιστον αφορά τον Προορισμό μας, διότι συνεχίζονται τα γνωστά προβλήματα, που έχουν σχέση με την ποιότητα του ρεύματος, όπως π.χ. αυξομοιώσεις τάσης, έκτακτες παρατεταμένες ή και στιγμιαίες απανωτές διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου κλπ, με τις συχνές κοστοβόρρες κι όχι μόνο βλάβες, ζημιές, απώλειες σε μηχανήματα / εγκαταστάσεις / προϊόντα / υλικά / εργατοώρες, αναίτιες δυσλειτουργίες τμημάτων των μονάδων, επαπειλούμενα ατυχήματα, δυσφορία πελατών  που  δυσφημίζουν τις επιχειρήσεις και τον  προορισμού μας, επιβαρύνοντας επιπλέον τους ήδη (εύλογα ;;;)  υψηλούς ΤΕΛΙΚΟΥΣ λογαριασμούς, υπερδιπλάσιους της αξίας του ρεύματος.!
            Άποψή μας, ότι τα Τιμολόγια της ΔΕΗ, δε θα ‘ταν τόσο «φουσκωμένα» αν περιορίζονταν σε αυστηρά λογικά πλαίσια, οι πάσης φύσεως υπέρ τρίτων επιβαρύνσεις και κυρίως αν η ΔΕΗ μεριμνούσε  (με «θρησκευτική ευλάβεια») να εισπράττει απ’ όλους, με έξυπνες / έγκαιρες (εκ των προτέρων) ρυθμίσεις για τους αποδεδειγμένα μη δυνάμενους ν’ ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να μη φορτώνει στις πλάτες των συνεπών τους ανείσπρακτους (μ’ ευθύνη της) λογαριασμούς των ασυνεπών, μπαταχτσήδων κ.ά. κακοπληρωτών, πρακτική  που ΄χει υιοθετηθεί δυστυχώς, εδώ και 10ετίες,  απ’ τη Χώρα μας (δηλ. ως ΔΕΗ να  επιβαρύνω  όλους, εισπράττοντας 100 ή 200 ή 250% επιπλέον της αξίας του ρεύματος και……  «μεγαλόψυχα» να επιβραβεύω τους συνεπείς,  παρέχοντας έκπτωση το 10% της αξίας του).
           Άλλωστε η τακτική «να εισπράττω 100 και να επιστρέφω π.χ. 10», στερείται λογικής και συνέπειας, έννοιες που ‘ χουν αντίκρισμα στην πράξη μόνο όταν… «λειτουργούν» αμφίδρομα, αφού η συνέπεια του Πελάτη / Καταναλωτή, προϋποθέτει τη συνέπεια του Προμηθευτή κι αντίστροφα.
Κύριε Υπουργέ,
           Προσβλέποντας στη συναντίληψή σας, έχοντας με τις κατά καιρούς δηλώσεις σας υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος, προσδοκούμε να μεριμνήσετε προσωπικά για τη μείωση / εξορθολογισμό των Τιμολογίων της ΔΕΗ και τη βελτίωση της Ποιότητας του ρεύματος και γενικότερα των παρεχόμενων υπηρεσιών της, θεσμοθετώντας συγχρόνως ΡΗΤΡΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ / ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ πρακτική που πρέπει να προβλέπεται παντού (στις σχέσεις μεταξύ Δημόσιου, Αυτοδιοικητικού και Ιδιωτικού Τομέα) ενισχύοντας την Επιχειρηματικότητα / Ανταγωνιστικότητα και συνακόλουθα την Ανάπτυξη / Απασχόληση, συμβάλλοντας έμπρακτα και ουσιαστικά στην αντιστροφή του δυσμενούς κλίματος και κακής ψυχολογίας όλων μας, στα πλαίσια της επιδιωκόμενης προοπτικής εξόδου μας απ’ την Κρίση.
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ
 
ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ     ΔΗΜΗΤΡ. ΤΕΚΕΣ
Μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ

Μοιράσου το άρθρο!