Τουρισμός

27/06/2015 - 20:27

Η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου για το πρόγραμμα δράσεων της Marketing Greece (MG)

ΠΡΟΣ: MARKETING GREECE

 
 
ΘΕΜΑ: Πρόγραμμα δράσεων της Marketing Greece (MG) για το τουριστικό προϊόν
              της Λέσβου.
 

 

1.Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και τα Μέλη της ΄Ενωσής μας, ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση της Marketing Greece (MG), τόσο για την πρωτοβουλία της να εντάξει τη Λέσβο μαζί με την Κέρκυρα και τη Χαλκιδική στο υπ’ όψη πρόγραμμα, όσο και για την επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της κου Ιωσήφ Πάρσαλη, συνοδευόμενου απ’ το  συνεργάτη και στέλεχος της MG κο Κώστα Τριανταφύλλη, υποστηριζόμενης (της επίσκεψης) απ’ την Τράπεζα Eurobank, με την ευγενική συμμετοχή του συντοπίτη μας και στρατηγικού συνεργάτη κου Γιώργου Καραμάνου, γνώστη του ιδιαίτερα νευραλγικού (για τον Τουρισμό) Τομέα Διαχείρισης Αεροδρομίων κι Αερογραμμών.
    Διερμηνεύοντας συναισθήματα κι εντυπώσεις των συμμετασχόντων στην πρωτοφανή σε όγκο, ενθουσιασμό και βούληση για δουλειά, εκδήλωση, αβίαστα τολμούμε να πούμε ότι ήταν απόλυτα επιτυχής, ενθαρρύνοντας τα παρόντα Μέλη των Παραγωγικών κι Επαγγελματικών Φορέων της Λέσβου, να συμβάλλουν  μ’ όλα τα μέσα που διαθέτουν, στο ξεκίνημα του εν θέματι προγράμματος, όντας απολύτως βέβαιοι ότι η αξιέπαινη πρωτοβουλία της MG, θα χωρίσει το χρόνο (χωρο) της Λέσβου στα δυο, στην  προ-MG και στη μετα-MG εποχή!
2.Η παρουσία των Αυτοδιοικητικών και συγκεκριμένα της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού και του Εντεταλμένου Συμβούλου για τον Τουρισμό του Δήμου μας κι ο σύντομος (με νόημα) χαιρετισμός τους, καταδεικνύουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Αυτοδιοίκησης για το υπ’ όψη Πρόγραμμα, προσβλέποντας εφεξής στην έμπρακτη συμπαράστασή της (σ’ αυτό) και στην άριστη συνεργασία τόσο μεταξύ τους (Α΄ και Β΄ βαθμού), όσο και με τη MG και τους τοπικούς εκπροσώπους Θεσμικών Φορέων του Τουρισμού και λοιπών παραγωγικών Τομέων του Νησιού μας, με ουσιαστικές και συνεχείς από κοινού πρωτοβουλίες / συνέργειες / έργα για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος – αφορμή, ευκαιρία, πρόκληση και στοίχημα εξόδου μας απ’ την ……. ‘ Υφεση και «Αφάνεια»!
3.Και τούτο διότι, προαπαιτούμενα της προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου θα ‘ναι κυρίως η υποστήριξη / εμπλουτισμός και στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ, των απαραίτητων δράσεων / έργων / προγραμμάτων για υποδομές  γενικές και ειδικές (π.χ. εναλλακτικών μορφών Τουρισμού), ανωδομών, κατάρτισης, εξοικονόμησης ενέργειας / νερού, νέων Τεχνολογιών, ΑΠΕ κι άλλων ουκ έστιν αριθμός, στα οποία η Αυτοδιοίκηση έχει τον πρώτο και  κυρίαρχο λόγο / ρόλο και……. πόρους, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες / διαφορετικότητά μας, πάντα στα πλαίσια της Νησιωτικότητας και της Αρχής της Αναλογικότητας κι Ανταποδοτικότητας και διεκδικώντας συγχρόνως «ρήτρες Αναπτυξιακών Ισοδύναμων» σε όλα (π.χ. στα Νομοθετικά Πλαίσια και Τιμολόγια Δημοσίου / ΔΕΚΟ /ΟΤΑ, Ναύλα κλπ, κλπ) Αναπτυξιακά Προγράμματα / Κοινοτικές Πρωτοβουλίες, Ολοκληρωμένες Πολιτικές (π.χ. στο Μεταναστευτικό, Απασχόληση κ.ά.), άμβλυνση Γραφειοκρατίας, Εξυγίανση Αγοράς κλπ, κλπ .
 
4.΄Αλλωστε η ανάδειξη των φυσικών κι ανθρωπογενών πόρων κι αξιών του προορισμού μας, με στόχο την Αναγνωρισιμότητά του και την προσέλκυση επισκεπτών υψηλής κατά κεφαλή τουριστικής δαπάνης, ει δυνατόν όλο το χρόνο, δίχως υποστηρικτικές πρόδρομες και συνοδές «δομές» (όπως π.χ. απ’ τις Μεταφορές / Συγκοινωνίες, Κρουαζιέρα, υδατοδρόμια  μέχρι στο να ‘χουμε INTERNET στα ξενοδοχεία κλπ, κλπ) θα ‘ναι  «καταστροφή / αυτοκτονία» ……
5.Τούτο και μόνο, μας δίνει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να διεκδικήσουμε πιεστικά απ’ την Αυτοδιοίκηση την υλοποίηση έργων / δράσεων / συνεργειών, απαραίτητων για την Τουριστική κι όχι μόνο Ανάπτυξη της Λέσβου αλλά και η Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄ βαθμού με τη σειρά της (και στα πλαίσια της προοπτικής εξόδου της Χώρας μας απ’ την Κρίση) ν’ απαιτήσει δυναμικά απ’ την Πολιτεία και τις αρμόδιες Πολιτικές Ηγεσίες αυτά που μας οφείλουν (δίχως γραφειοκρατικές αγκυλώσεις κι αναίτιες χρονοτριβές), και που δικαιούται ο ΕΥαίσθητος ΠΡΟορισμός μας – εσχατιά της Ε.Ε. – υπέρ της συχνά «διατυμπανιζόμενης»  Κοινωνικής, Εδαφικής κι Οικονομικής Συνοχής, συμπεριλαμβανομένης και της σημαντικής διεκδίκησης (της) «ένταξης των Διευθύνσεων Τουρισμού Εξωτερικού (ΔΙ.Τ.ΕΞ.) – εργαλείου προβολής / ανάδειξης Προορισμών διεθνώς – στις……Διπλωματικές Αποστολές» !!.
6.Πάντα στη διάθεσή σας, βέβαιοι ότι συλλογικά / συμμετοχικά, ενωτικά, έξυπνα, ισότιμα / δημοκρατικά κι αλληλέγγυα θα συμβάλλουμε στην επιτυχία του εν λόγω Προγράμματος, όλοι μας, σ’ όλα, διότι όλοι κι όλα είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ και τίποτα και κανείς δεν είναι ασήμαντος ούτε περισσεύει…….Ενδεχόμενες διχαστικές / υπονομευτικές πρακτικές ή εγωπαθείς συμπεριφορές αυτονόμησης / έπαρσης / απαξίωσης / περιφρόνησης ή και αυτοπροβολής («περιούσιων») μειοψηφιών / προσώπων, δε θα πρέπει να έχουν θέση και ρόλο σ’ αυτή τη νέα, Παλλεσβιακής εμβέλειας, πρόκληση / πρόσκληση (συμπεριλαμβανομένων και των Λεσβιακών Ομογενειών / Παροικιών) στις υπ’ όψη κοινές δράσεις / πρωτοβουλίες για τον Τουριστικό μας Προορισμό!
7.Προσδοκώντας και  προσβλέποντας στην από κοινού άμεση δρομολόγηση δράσεων / πρωτοβουλιών, 
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ
 
ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ   ΔΗΜΗΤΡ. ΤΕΚΕΣ
Μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ
 

Μοιράσου το άρθρο!