Τουρισμός

12/10/2017 - 17:10

Κανονικά θα πηγαίνουμε με επιβατικά πλοία από Μυτιλήνη στην Τουρκία!

&n

bsp;

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας Αχμέτ Αρσλάν είχε σήμερα Πέμπτη το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής για να συζητήσουν το θέμα που ανέκυψε στα τέλη Σεπτεμβρίου, αναφορικά με την απαγόρευση από την Άγκυρα για όλα τα τουρκικά τουριστικά πλοία να προσεγγίζουν τα ελληνικά νησιά με τα οποία διασυνδέονται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Οκτωβρίου ξεκινούσε η απαγόρευση για τα επιβατικά πλοία, ενώ ήδη από τις 25 το «στοπ» ισχύει για τα σκάφη αναψυχής.

Η απαγόρευση ήρθε ως απάντηση στις κατασχέσεις από την πλευρά των ελληνικών αρχών, τουρκικών πλοιαρίων που παραβίαζαν διεθνείς διατάξεις, χωρίς να διαθέτουν τα προβλεπόμενα σωστικά μέσα.Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση ο κ. Αρσλάν ζήτησε την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της κρουαζιέρας καθώς έχουν «εξαφανιστεί» τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια από τα τουρκικά λιμάνια μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην γειτονική χώρα με τον κ. Κουρουμπλή να απαντά θετικά.

Για τις προδιαγραφές ασφαλείας στα τουριστικά σκάφη συμφωνήθηκε να συζητηθεί το θέμα από τεχνικά κλιμάκια το επόμενο χρονικό διάστημα με την πρώτη συνάντηση να γίνεται στην Τουρκία με την αλλαγή του χαρακτηρισμού των σκαφών και να ενημερώσει για τις όποιες αλλαγές η τουρκική κυβέρνηση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς οι έλεγχοι γίνονται βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Για τα επιβατικά πλοία ο κ. Αρσλάν σημείωσε ότι θα εκτελούνται τελικά κανονικά από σήμερα τα δρομολόγια από και προς τα ελληνικά νησιά ενώ θα ισχύσει η απαγόρευση για τα σκάφη κάτω των 24 μέτρων μέχρι να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από τα τεχνικά κλιμάκια.

Μοιράσου το άρθρο!