Τουρισμός

11/07/2017 - 16:40

«Στην υγειά» της Λέσβου στο «Ελ. Βενιζέλος»

Το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με τον Αερολιμένα Αθηνών Ελ.Βενιζέλος πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 εκδήλωση προβολής των τοπικών προϊόντων και της παραγωγικής φυσιογνωμίας της Λέσβου. 

Πιο συγκεκριμένα στην Κεντρική Αίθουσα Αναχωρήσεων του Αερολιμένα, σε ιδιαίτερο χώρο που μας παραχωρήθηκε, διοργανώθηκε εκδήλωση γευσιγνωσίας με κεντρικό σημείο αναφοράς το Ούζο, που προσφέρθηκε ευγενικά από την Ένωση Ποτοποιών και Αποσταγματοποιών Λέσβου.  Η φετινή Γιορτή Ούζου, το Ouzofest της Λέσβου, που θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Ιουλίου στη Μυτιλήνη και στις 22 Ιουλίου στο Πλωμάρι, ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας περιελάμβανε πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά προϊόντα της Λέσβου, όπως λαδοτύρι, φέτα, ελαιόλαδο, ελιές, πάστα ελιάς, αλίπαστα, κ.ά, τα οποία προσφέρονταν στους διερχόμενους επιβάτες, ως μεζέδες μαζί με το μοναδικό ούζο της Λέσβου.  Η ανταπόκριση και προσέλευση των ταξιδιωτών και επισκεπτών  ήταν πέραν κάθε προσδοκίας.

Την γευσιγνωσία πλαισίωσε ζωντανή μουσική και χορός από τον Σύλλογο Βρισαγωτών και Πολιχνιατών Αθήνας.  Η όλη ατμόσφαιρα δημιούργησε ιδιαίτερο κέφι στους παρευρισκόμενους και τους έδωσε μια ζωντανή γεύση της παράδοσης και του τρόπου ζωής των κατοίκων του νησιού μας.  Παράλληλα σε δυο μεγάλες οθόνες προβάλλονταν βίντεο με στιγμιότυπα από τις ομορφιές του νησιού.

Η όλη εκδήλωση προβλήθηκε σε μεγάλη έκταση από όλα τα μεγάλα εθνικά τηλεοπτικά κανάλια και τα μέσα κοινωνικά δικτύωσης, μεταφέροντας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό την πιο όμορφη εικόνα του νησιού μας.

Η πρωτοβουλία έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας προβολής των τοπικών μας προϊόντων αλλά και όλου του νησιού ως τουριστικού προορισμού, από το Επιμελητήριο Λέσβου, με τη στήριξη του Δήμου Λέσβου και του Συνδέσμου Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης και την ευγενική προσφορά των αεροπορικών εταιρειών που συνδέουν την Αθήνα με τη Μυτιλήνη: της Aegean, της Astra και της Volotea, θα διατεθούν με κλήρωση, συνολικά 6 διπλά εισιτήρια για Αθήνα – Μυτιλήνη με επιστροφή σε ισάριθμους τυχερούς, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το όμορφο νησί μας.   

Σημειώνεται επίσης ότι από το Σάββατο, 1η Ιουλίου, τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών του αεροδρομίου ήδη προσφέρουν εκπτώσεις 15%  με την αγορά λεσβιακού ούζου, ενώ με στόχο τη μεγαλύτερη προβολή των προϊόντων του νησιού, τα ΚΑΕ θα αναδείξουν ξεχωριστά όλα τα τοπικά είδη.

Το Επιμελητήριο Λέσβου θέλει να απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Αεροδρόμιο  Ελ.Βενιζέλος για τη μοναδική του φιλοξενία, στον Δήμο Λέσβου για τη στήριξη, στην Ένωση Ποτοποιών και Αποσταγματοποιών Λέσβου για την προσφορά του άφθονου ούζου, στο Σύλλογο Βρισαγωτών – Πολιχνιατών Αθήνας για την ατμόσφαιρα Λεσβιακού κεφιού που δημιούργησαν και φυσικά στις αεροπορικές εταιρείες Aegean, Astra και Volotea για τα εισιτήρια που πρόσφεραν.

Μοιράσου το άρθρο!