Γράφουν για την υγεία

16/04/2024 - 18:35

8 λόγοι για να επιλέξεις επαγγελματικά σαμπουάν!

Τα μαλλιά μας είναι η κορώνα μας και για αυτό οφείλουμε να επενδύσουμε σε αυτά. Μια μελέτη πριν από μερικά χρόνια διαπίστωσε ότι μια κακή ημέρα για τα μαλλιά μας οδηγούσε και σε μια γενικότερα κακή ημέρα. Αυτό συνέβαινε γιατί η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση που νιώθουμε όταν είμαστε περιποιημένες συνεισφέρουν σημαντικά στην προσωπική μας  επιτυχία. Επομένως σίγουρα αξίζει να επενδύσουμε λίγα χρήματα για τα μαλλιά μας. Μπορεί να είναι δελεαστικό όταν ψωνίζουμε στο σούπερ μάρκετ ή στο αγαπημένο μας φαρμακείο να αγοράσουμε την προσφορά σε σαμπουάν, ωστόσο μακροπρόθεσμα θα διαπιστώσουμε ότι τελικά δεν είναι πραγματικά μια καλή επιλογή για τα μαλλιά μας.

 

Πάμε να δούμε παρακάτω τους βασικούς λόγους για να επιλέξουμε ένα επαγγελματικό σαμπουάν.
 

  1. Αρχικά θα αναφερθούμε στην υψηλή ποιότητα των επαγγελματικών προϊόντων. Συγκεκριμένα τα επαγγελματικά σαμπουάν χρησιμοποιούν γενικά πιο ήπια καθαριστικά και περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση ενεργών συστατικών που οδηγούν σε καλύτερα αποτελέσματα. Επιπλέον, τα συστατικά αυτά περιλαμβάνουν βιταμίνες και μέταλλα για να θρέφουν τα μαλλιά μας αντί να τα ενυδατώνουν απλά στην επιφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι όταν χρησιμοποιούμε προϊόντα υψηλών προδιαγραφών τα μαλλιά μας θα επωφεληθούν  περισσότερο από ένα κοινό προϊόν που θα βρούμε στο ράφι του σουπερμάρκετ. Παράλληλα, τα προϊόντα φαρμακείου μπορεί να περιέχουν μερικά από τα ίδια συστατικά με τα επαγγελματικά σαμπουάν, αλλά σε πολύ χαμηλότερη συγκέντρωση, επομένως λαμβάνουμε λιγότερα από τα υψηλής ποιότητας συστατικά που τρέφουν πραγματικά τα μαλλιά μας.
     
  2. Τα επαγγελματικά σαμπουάν μαλλιών ερευνώνται, δοκιμάζονται και αναπτύσσονται από αφοσιωμένες ομάδες επιστημόνων, στυλιστών και επαγγελματιών περιποίησης μαλλιών και είναι γνωστά για την καινοτομία των προϊόντων τους. Ψάχνουν συνεχώς τρόπους για να βελτιώσουν τα συστατικά και τις θεραπείες τους. Όταν αγοράζουμε ένα επαγγελματικό προϊόν μαλλιών, ξέρουμε ότι λαμβάνουμε την πιο πρόσφατη και προηγμένη περιποίηση μαλλιών.
     
  3. Αν ο βασικός μας δισταγμός έγκειται στην τιμή τότε μάλλον πρέπει να το ψάξουμε καλύτερα. Ειδικότερα, αν και τα επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών μπορεί όντως να κοστίζουν περισσότερο από τα γνωστά σαμπουάν του εμπορίου, είναι πολύ υψηλότερης ποιότητας. Δηλαδή αποτελούν μια «έξυπνη αγορά». Θα διαπιστώσουμε ότι χρειαζόμαστε μόνο μια μικρή ποσότητα σαμπουάν για να αποκτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και έτσι κατά μέσο όρο, ένα μπουκάλι επαγγελματικού σαμπουάν διαρκεί περίπου 3 μήνες. Άρα στην πράξη και προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στο τριχωτό της κεφαλής μας και έχουμε μεγάλη διάρκεια του προϊόντος.
     
  4. Όλοι γνωρίζουν ότι μια καλή μέρα μαλλιών ξεκινά με ένα καλής ποιότητας κούρεμα και ένα εντυπωσιακό χρώμα μαλλιών. Επομένως, εάν θέλουμε να απολαύσουμε μια εμπειρία υψηλής ποιότητας στο κομμωτήριο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια τα σωστά και εξειδικευμένα προϊόντα μαλλιών σε τακτική βάση για να προστατεύσουμε τα μαλλιά μας, να διατηρήσουμε το χρώμα μας και να τα κρατήσουμε υγιή για όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα. Άλλωστε στη βιομηχανία μαλλιών, παίρνουμε αυτό που πληρώνουμε. Επιπροσθέτως τα επαγγελματικά σαμπουάν είναι κατάλληλα σχεδιασμένα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε ανάγκη μας όπως: ενυδάτωση, φριζάρισμα, λείανση, τριχόπτωση, πιτυρίδα, φαγούρα κ.λπ.
     
  5. Ένας ακόμη λόγος είναι ότι τα επαγγελματικά σαμπουάν που διαθέτουν τα περισσότερα κομμωτήρια είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούν κατά την επίσκεψή μας σε αυτά. Χάρη σε αυτά τα προϊόντα έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα όταν λούζουμε και φορμάρουμε τα μαλλιά μας κατά τη διάρκεια του ραντεβού μας. Χρησιμοποιώντας επομένως αυτά τα ίδια προϊόντα μεγιστοποιούμε και τις πιθανότητές μας να επιτύχουμε τα ίδια αποτελέσματα κομμωτηρίου στο σπίτι μας. Απίθανο έτσι;
     
  6. Ένας εξίσου πολύ σοβαρός λόγος είναι ότι τα σαμπουάν που συναντάμε στο εμπόριο περιέχουν θειικά άλατα (sulphates) τα οποία είναι πολύ πιο σκληρά για το τριχωτό της κεφαλής μας επειδή αφαιρούν τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά. Μάλιστα τέτοιου τύπου σαμπουάν οδηγούν σε φθορά του χρώματος και ξεθώριασμα αν μιλάμε για βαμμένα μαλλιά, ενώ μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσουν και φθορά στην γενική ποιότητα του τριχωτού μας.
     
  7. Γίνεται όλο και πιο σημαντικό να δίνουμε προσοχή στις επωνυμίες που υποστηρίζουμε και στον τρόπο με τον οποίο υιοθετούν φιλικές προς το περιβάλλον προσπάθειες. Δεδομένου ότι τα πολυτελή προϊόντα μαλλιών περιέχουν περισσότερα φυσικά συστατικά και λιγότερες σκληρές χημικές ουσίες, είναι μια πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Παράγουν επίσης λιγότερα απόβλητα αφού καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε λιγότερο προϊόν και το μπουκάλι μας διαρκεί πολύ περισσότερο. Μάλιστα ορισμένα επαγγελματικά σαμπουάν είναι κατασκευασμένα από τόσο φυσικά συστατικά που πραγματικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τα παιδιά μας με ασφάλεια.
     

8) Υπάρχουν διαθέσιμα σαμπουάν για όλους τους τύπους μαλλιών

            Οι εταιρείες που παράγουν επαγγελματικά σαμπουάν ξοδεύουν κάθε χρόνο
            εκατομμύρια σε έρευνες ώστε να πετύχουν το καλύτερο και πιο ασφαλές αποτέλεσμα. Για παράδειγμα η Kerastase που είναι μία από τις κορυφαίες εταιρίες στο χωρό, διαθέτει
πάνω από δέκα σειρές σειρές προϊόντων που καλύπτουν όλους τους τύπους μαλλιών.

 

Αυτοί ήταν μόνο μερικοί από  τους πιο βασικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να προμηθευτούμε άμεσα ένα επαγγελματικό σαμπουάν. Άλλωστε ποιος ο λόγος να αναζητάμε το τέλειο κούρεμα ή το τέλειο χρώμα στα μαλλιά μας και να δίνουμε ένα σωρό λεφτά για αυτά μόνο, εάν στη συνέχεια δεν σκοπεύουμε να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα  χρησιμοποιώντας και τα αντίστοιχα επαγγελματικά προϊόντα που είναι κατάλληλα για το δικό μας κεφάλι; 

 

Μοιράσου το άρθρο!