Υγεία

18/12/2023 - 14:37

Αναβάθμιση στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης - Νέος εξοπλισμός

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε του κατοίκους του νησιού μας ότι έγινε αναβάθμιση δυνατοτήτων στο τμήμα των Επειγόντων όπως παρακάτω:

1. Πραγματοποιήθηκε προμήθεια με πόρους του Γ.Ν. Μυτιλήνης Καπνογράφος .

Ο παραπάνω είναι μία συσκευή που απεικονίζει τη συγκέντρωση του CO2 καθώς μεταβάλλεται κατά την εκπνοή .

Ο καπνογράφος και η μέτρηση του CO2 είναι ιδιαίτερα χρήσιμα κατά την εξειδικευμένη υποστήριξη της ζωής. Οι πληροφορίες που μπορούμε να αποκτήσουμε κατά τη διάρκεια της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης είναι:

α) Θέση του ενδοτραχειακού σωλήνα κατά τη διασωλήνωση. Η καπνογραφία έχει υψηλή ευαισθησία και ακρίβεια για την επιβεβαίωση της τοποθέτησης του ενδοτραχειακού σωλήνα εντός του αεραγωγού κατά τη διασωλήνωση.

β) Ποιότητα θωρακικών συμπιέσεων.

γ) Επαναφορά αυτόματης κυκλοφορίας, δηλαδή επαναφορά στη ζωή.

δ) Οδηγός για τη συχνότητα αερισμού. Ο υπεραερισμός των πνευμόνων από τους ανανήπτες είναι συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της καρδιακής ανακοπής και είναι συνήθως αποτέλεσμα της αυξημένης συχνότητας αερισμού. Ο υπερβολικός αερισμός μειώνει την αιμάτωση των στεφανιαίων αγγείων και κατ’ επέκταση την επιβίωση.

2. Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των δύο Η.Κ.Γ./φων στο ΤΕΠ.

Με τη χρήση αυτών, δίνεται η δυνατότητα να αποθηκεύεται το Η.Κ.Γ./ φημα στον ιατρικό φάκελο του ασθενούς αυτόματα και να αξιολογείται, να συγκρίνεται με το Η.Κ.Γ. που θα γίνει σε επόμενη επίσκεψή του.

Το έργο της ποιοτικής αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής του Νοσοκομείου συνεχίζεται, προσφέροντας με ασφάλεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας τις οποίες και οφείλουμε!

Μοιράσου το άρθρο!