Υγεία

27/07/2015 - 15:24

Απλήρωτοι επικουρικοί γιατροί και εργαζόμενοι στο Βοστάνιο - Ανοχύρωτες οι δομές υγείας στα νησιά

Αγροτικά ιατρεία χωρίς γιατρούς που έχουν μετατραπεί σε γραφεία συνταγογράφησης στην καλλίτερη περίπτωση, πολυδύναμα ιατρεία χωρίς καμία δυνατότητα, κέντρα υγείας που λειτουργούν σαν πολυδύναμα ιατρεία αφού λόγω απουσίας προσωπικού και υλικών μειώνουν τις λειτουργίες τους, βάρδιες ασθενοφόρων που έχουν περιορισθεί είναι το σκηνικό που συνθέτει την κατάσταση στις περιφερειακές δομές υγείας στα νησιά .

«Το δημόσιο σύστημα υγείας σταθεροποιήθηκε σε ένα κατώτατο επίπεδο παροχών» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο γραμματέας της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Λέσβου Στρατής Παυλής ο οποίος περίγραψε το πλαίσιο λειτουργίας του δημόσιου συστήματος υγείας στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου.

Βάση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας όταν δεν υπάρχουν κονδύλια θα πρέπει να κλείνουν ολόκληρες δομές. Εν τω μεταξύ απλήρωτοι από το Μάιο παραμένουν 18 επικουρικοί γιατροί και δεκάδες εργαζόμενοι προσωπικό στο Βοστάνειο νοσοκομείο λόγω των «γενικότερων οικονομικών δυσκολιών».

Την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύονται κονδύλια για την πληρωμή του προσωπικού και δόθηκαν νέες υποσχέσεις ότι θα πληρωθούν μέχρι τις 10 Αυγούστου. Όπως είπε ο κύριος Παυλής βάση των υποσχέσεων μέχρι τις 10 Αυγούστου θα πληρωθούν οι επικουρικοί αλλά και οι εφημερίες των γιατρών που είναι απλήρωτες από την αρχή του έτους.

 

ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ /   Μυρσίνη Τζινέλλη    

Μοιράσου το άρθρο!