Υγεία

08/03/2024 - 19:28

Δύο Σύγχρονα Μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ενημέρωση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Γ. Καμπούρη:

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Τ. ΝΕΦΡΟΥ

Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους κατοίκους το νησιού μας, στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης "Βοστάνειο" παρελήφθησαν και εγκαταστάθηκαν δύο (2) Σύγχρονα Μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού Κλασικής Αιμοκάθαρσης και On-Line Μεθόδων Αιμοδιήθησης & Αιμοδιαδιήθησης για τις ανάγκες της Μονάδας Τ. Νεφρού.

Τα μηχανήματα εκτελούν όλες τις σύγχρονες μεθόδους αιμοκάθαρσης.

Είναι τελευταίας τεχνολογίας, διαθέτουν συστήματα αυτοελέγχου πριν την έναρξη της διαδικασίας αιμοκάθαρσης, ενώ φέρουν όλους τους απαραίτητους αυτοματισμούς και τα συστήματα ασφαλείας για την προστασία τους ασθενούς.

Η λειτουργία των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης βασίζεται σε ενσωματωμένους μικροεπεξεργαστές (microprocessors) και συνδυάζουν την ασφάλεια και την ευκολία στη χρήση σύμφωνα με τις αυστηρές απαιτήσεις και τις προδιαγραφές για την πλήρη αξιοπιστία στην αιμοκάθαρση.

Επίσης διαθέτουν σύστημα αυτοδιάγνωσης βλαβών, και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα – συσκευές για μια ολοκληρωμένη θεραπεία αιμοκάθαρσης και των παραλλαγών της. Οι ενδείξεις των παραμέτρων λειτουργίας απεικονίζονται σε έγχρωμη οθόνη αφής (touch screen) υψηλής ευκρίνειας.

Διαθέτουν ενσωματωμένο πιεσόμετρο, σύστημα ανίχνευσης και αποφυγής υποτασικών επεισοδίων και σύστημα μέτρησης της επάρκειας κάθαρσης.

Εκτελούν on –line primming σε όλες τις θεραπείες με εξοικονόμηση αναλωσίμων σε κάθε συνεδρία αιμοκάθαρσης και είναι φιλικά προς το περιβάλλον, διότι κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας και νερού.

Το έργο της ποιοτικής αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής του Νοσοκομείου συνεχίζεται, προσφέροντας με ασφάλεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας τις οποίες και οφείλουμε!

Μοιράσου το άρθρο!