Υγεία

10/02/2024 - 14:51

Η σκληρή αλήθεια: έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης - Τι αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ                                                                            

Τώρα που ξεχάστηκαν οι υποσχέσεις και τα ωραία λόγια που ακούστηκαν  στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου, στην αίθουσα εκδηλώσεων και στα ΜΜΕ, φανερώνονται πιο καθαρά από ποτέ  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.. Το μεγαλύτερο είναι η εξουθένωση των εργαζόμενων και η έλλειψη προσωπικού. Παράδειγμα η ΜΕΘ, στην οποία απαιτούνται 20-21 νοσηλευτές, για 7 κρεββάτια – ασθενείς, ενώ είναι στελεχωμένη με 14.  Στην μονάδα Τεχνητού  Νεφρού,  ενώ είναι απαραίτητος ένα νοσηλευτής ανά  τρεις ασθενείς, η βάρδια βγαίνει με τρεις νοσηλευτές για 14-16 ασθενείς, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την ασφάλεια  των ασθενών όσο και των εργαζομένων, μιας και δουλεύουν με τουλάχιστον ένα λιγότερο νοσηλευτή ανά βάρδια από αυτόν που στοιχειωδώς απαιτείται.                                                                                                                                                               

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι παθολογικές κλινικές, το ακτινολογικό και  άλλα τμήματα του νοσοκομείου. Όσο για τους τραυματιοφορείς, η έλλειψη είναι τέτοια που καλείς τραυματιοφορέα για κίνηση ασθενή και είσαι τυχερός αν καταφέρει να έρθει σε ένα δίωρο. Αυτό σημαίνει πως αν αρρωστήσει κάποιος εργαζόμενος δεν μπορούν οι συνάδελφοι του να πάρουν άδεια,  με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που γίνεται στην κοινωνική υπηρεσία. Αν δεν αλλάξει κάτι, η κατάσταση θα χειροτερέψει καθώς το προσωπικό είναι κουρασμένο και η νοσηλεία των ασθενών θα γίνει επισφαλής τόσο για τους ασθενής, όσο και για τους εργαζόμενους, αφού αναμένονται πολλές αποχωρήσεις με συνταξιοδότηση  συναδέλφων και οι  προσλήψεις είναι μηδαμινές.

                                                                         

Καλούμε την Διοίκηση, να αναλάβει τις ευθύνες της και να απαιτήσει την πρόσληψη επαρκούς προσωπικού, ιατρικό , παραϊατρικό , νοσηλευτικό, διοικητικό, τέτοιο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας.                                                                                                                                                                                     

  Για αυτά και για άλλα ζητήματα που η ευθύνη τους βαραίνει την τωρινή  πολιτική ηγεσία, αλλά και τις προηγούμενες, θα παλέψουμε με αφετηρία τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 22 Φεβρουαρίου  της  ΠΟΕΔΗΝ και  την Πανελλαδική, Πανεργατική στις 28 Φεβρουαρίου.                                                                                                                                                                  

Παλεύουμε  για :

  • Αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
  • Προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού.                                                                                             
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις .   
  • ΔΗΜΌΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΊΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μοιράσου το άρθρο!