Υγεία

26/06/2015 - 07:05

Μετά την κινητοποίηση βρέθηκε 1 εκατ. ευρώ !

Με ένα εκατομμύριο ευρώ για την κάλυψη των εφημερίων στα κέντρα υγείας και τα αγροτικά ιατρεία των νησιών επιχορηγείται η 2η Υγειονομική Περιφέρεια όπως αποφασίστηκε μετά από συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Οι εργαζόμενοι στα κέντρα υγείας της Λέσβου προχώρησαν προχθες σε στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι στην απόφαση της διοίκησης να εργάζεται ένας γιατρός ανά εφημερία, απόφαση που καθιστά επικίνδυνη την εφημερία με την αύξηση μάλιστα του πληθυσμού των νησιών λόγω καλοκαιριού. Τα κέντρα υγείας αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την εντολή ενώ με επιστολές τους στον υπουργό υγείας ιατρικοί σύλλογοι από όλα τα νησιά , ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος αλλά και συνδικαλιστικοί φορείς ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης.

Χθες με νέα επιστολή της προς τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας των νησιών η 2η ΥΠΕ ανακαλεί την προηγούμενη εντολή και ενημερώνει ότι «μπορούν να προβούν στην τροποποίηση ασφαλούς προγράμματος με γνώμονα τη χρηστή οικονομική διαχείριση».

Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Άντισσας και αντιπρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Στρατής Παυλής τόνισε ότι «η αλλαγή στάσης του Υπουργείου οφείλεται στην επιτυχία της χθεσινής κινητοποίησης με τη μαζική συμμετοχή γιατρών και εργαζομένων ενώ χρησμός της Πύθιας είναι η απάντηση της 2ης υγειονομικής περιφέρειας και είναι στη διάθεση του διευθυντής του κάθε κέντρου υγείας να την ερμηνεύσει. Εμείς θα βγάλουμε ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών ενώ μέχρι αύριο θα περιμένουμε να πληρωθούμε τις εφημερίες από την αρχή του χρόνου, διαφορετικά από τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας».

Ακούστε τί είπε ο κύριος Παυλής.

 

 Μυρσίνη Τζινέλλη  ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!