Υγεία

19/02/2016 - 17:15

Νέος θάνατος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης - Ύποπτο κρούσμα

Άλλος ένας θάνατος από ύποπτο κρούσμα γρίπης, σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας, στο Βοστάνειο Νοσοκομείο. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό θανάτου με παρόμοια κλινική εικόνα και συμπτώματα μέσα σε μία εβδομάδα.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια γυναίκα 70 ετών περίπου, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, η οποία όμως, τις τελευταίες ημέρες αρρώστησε σοβαρά, με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε με βαριά πνευμονία.
 
Αναφερόμενος στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στην Πνευμονολογική Κλινική του Βοστανείου, ο γιατρός Δημ. Ανδρεάδης τονίζει ότι υπάρχει γενικά μια σταθεροποίηση των περιστατικών που προσέρχονται στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται στην Κλινική.   
 
«Εξακολουθούμε να δεχόμαστε μεγάλο όγκο ασθενών με ύποπτα συμπτώματα που μοιάζουν με τη γρίπη. Το θετικό είναι ότι δεν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά υπάρχει μια σταθεροποίηση του αριθμού των περιστατικών. Εκτιμούμε ότι από μέσα Μαρτίου, η κατάσταση θα εκτονωθεί.
Ένας ιός όπως είναι αυτός της γρίπης, κάτω από ορισμένες συνθήκες, μπορεί να προκαλέσει πρωτοπαθή ή δευτεροπαθή πνευμονία. Ανάλογα με τη σοβαρότητα των κλινικών συμπτωμάτων και την εξέλιξη της ασθένειας, θεωρείται ότι η πρωτοπαθής πνευμονία είναι πιο επικίνδυνη από τη δευτεροπαθή».
 
 
πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!