Υγεία

01/08/2014 - 11:29

Παραίτηση Π. Τσουκαρέλλη από το «Θεομήτωρ» Αγιάσου

yle="text-align: justify;">Εδώ και 10 μήνες από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, περιμένει απαλλαγή από την εργασία του, προκειμένου νόμιμα και απερίσπαστα ν ασχοληθεί με το αντικείμενο του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Την παραίτησή του από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας «Θεομήτωρ» της Αγιάσου υπέβαλλε ο Παναγιώτης Τσουκαρέλλης, ο οποίος είχε αναλάβει τη θέση αυτή πριν από δέκα μήνες περίπου.


Οι λόγοι που οδήγησαν τον Κοινωνιολόγο και άριστο γνώστη των ζητημάτων της Κοινωνικής Πρόνοιας, σ αυτή τη δύσκολη απόφαση, ήταν η αδιαφορία της Πολιτείας και των δημοσίων φορέων που προΐστανται του ιδρύματος, να ικανοποιήσουν το αίτημά του που αφορούσε την προσωρινή απαλλαγή του από τα καθήκοντα στην υπηρεσία που εργαζόταν.


Ο Π. Τσουκαρέλλης εργάζεται στο ΚΕΔΥ, ωστόσο μετά το διορισμό του στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου, ανέλαβε αμισθί πρόσθετα καθήκοντα, τα οποία απαιτούσαν την πολύωρη παραμονή του στο ίδρυμα, προκειμένου να τακτοποιεί τις διάφορες εκκρεμότητες.


Στην πραγματικότητα ο Π. Τσουκαρέλλης εργαζόταν κανονικά σε δύο διαφορετικές εργασίες επί καθημερινής βάσης. Όπως αναφέρει ο ίδιος, ήταν υποχρεωμένος να βρίσκεται στην υπηρεσία του, το ΚΕΔΥ, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και αμέσως μετά να φεύγει για την Αγιάσο, όπου παρέμενε στο ίδρυμα μέχρι τις 10 το βράδυ.
«Είχα αναφέρει το πρόβλημά μου σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας. Είχα ζητήσει να με απαλλάξουν προσωρινά από τα καθήκοντά μου στο ΚΕΔΥ, ώστε να μπορώ απερίσπαστα να αφιερωθώ στο «Θεομήτωρ» και να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στο ίδρυμα.
Δυστυχώς, επί δέκα μήνες ήμουν αναγκασμένος να εργάζομαι 16 ώρες την ημέρα. Από την υπηρεσία μου στο ΚΕΔΥ, ήταν δύσκολο να παίρνω καθημερινά άδειες ή να απουσιάζω αδικαιολόγητα. Η κατάσταση το τελευταίο διάστημα έφτασε στο απροχώρητο κι έτσι εξαναγκάζομαι ουσιαστικά, καθώς είναι κάτι που δεν το επιθυμώ, να παραιτηθώ».
Ο Π. Τσουκαρέλλης δεν κρύβει την απογοήτευσή του από την τροπή και την εξέλιξη που πήρε η υπόθεσή του, καθώς όπως αναφέρει, είχε διάθεση να προσφέρει στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου που εδρεύει στην Αγιάσο, αφού ως γνωστόν, το αντικείμενο των σπουδών και της επιστημονικής του σταδιοδρομίας μέχρι σήμερα, αφορά αποκλειστικά τις κοινωνικές δομές.
Ωστόσο, ο Π. Τσουκαρέλλης δεν φεύγει άπραγος από το «Θεομήτωρ», παρά το γεγονός ότι έμεινε στο τιμόνι του μόνο δέκα μήνες και ο προϋπολογισμός που είχε να διαχειριστεί ήταν μειωμένος κατά 68% σε σχέση με τον προϋπολογισμό που είχαν στη διάθεσή τους οι προκάτοχοί του.
Προχώρησε πολλά και σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν το ίδρυμα όπως: Η νομιμοποίηση του κτιρίου του Σανατορίου 3.700 τ.μ. μαζί με όλες τις απαραίτητες επισκευές και την πυρασφάλεια, επισκευές στο κτίριο Α όπου διαμένουν οι χρόνια πάσχοντες ασθενείς, επισκευές των οχημάτων που εξυπηρετούν το ίδρυμα, αγορά εξοπλισμού, ενώ ολοκλήρωσε την κατάθεση της τροποποίησης των προγραμμάτων για τη Μονάδα Ασυνόδευτων Ανηλίκων. Το ίδιο διάστημα, ο Π. Τσουκαρέλλης πέτυχε μείωση των δαπανών του ιδρύματος, καθώς και μείωση των δαπανών μετακίνησης.
Η παραίτησή του, δεν έχει γίνει ακόμη δεκτή, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Άγνωστο παραμένει πότε και από ποιον θα αντικατασταθεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για τον ίδιο ακριβώς λόγο υπέβαλε την παραίτησή του και ο Διοικητής του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας της Ηπείρου, ο οποίος είναι εκπαιδευτικός και δεν απηλλάγη από τα καθήκοντά του, όπως είχε ζητήσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέση του Π. Τσουκαρέλλη ως προέδρου του Δ.Σ. του ιδρύματος είναι άμισθη, αφού το πλαίσιο έχει αλλάξει σε σχέση με τους προηγούμενους προέδρους που είχαν και έμμισθη θέση διοικητή.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Ερωτήσεις για το θέμα και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν, προκειμένου να είναι εφικτή η προσωρινή απαλλαγή από τα υπηρεσιακά καθήκοντα των προέδρων των Κοινωνικών Δομών είχε καταθέσει και ο βουλευτής Π. Βογιατζής, χωρίς, ωστόσο, να λάβει καμιά απάντηση.

 

πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!