Υγεία

19/04/2016 - 06:43

Πρόληψη και αγωγή υγείας στους μαθητές

&n

bsp;

Η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, κα Αναστασία Αντωνέλη, κάνει γνωστά τα εξής:

          Έχοντας κατά νου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας, σε ότι αφορά τις υπηρεσίες υγείας, υποβάλλαμε αίτημα στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, στις 8/10/2015, προκειμένου να έχουμε την συνδρομή της, στην αντιμετώπιση τους.

Σε απάντηση της η   2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου εγκρίνει το αίτημα μας, στο μέρος που αφορά την υλοποίηση Προγραμμάτων  πρόληψης και προαγωγής της υγείας των μαθητών  στα σχολεία του Δήμου μας. Επισυνάπτεται  η έγκριση.

Στον παρόντα χρόνο και λόγω εξετάσεων το αμέσως προσεχές διάστημα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η δράση μας αυτή θα υλοποιηθεί μόνο στα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από Σεπτέμβριο θα προγραμματίσουμε ανάλογες δράσεις και για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας.

Ευχαριστούμε την Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, για την ικανοποίηση του αιτήματος μας, δηλαδή την Διοικήτρια κ. Όλγα Ιορδανίδου και  ιδιαιτέρως, την υποδιοικήτρια  κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου, με την οποία και συνεργαστήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης ευχαριστούμε τον Διευθυντή του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης κ. Χατζηγιάννη Μιχάλη για την συνεργασία,  τους Διευθυντές και το προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής, Άντισας, Πλωμαρίου και Πολιχνίτου, για την συμμετοχή τους στην υλοποίηση της εν λόγω δράσης μας καθώς και τις  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του Δήμου Λέσβου.

Καλούμε τους διδάσκοντες καθώς επίσης και όλους τους γονείς να στηρίξουν  ενεργά την δράση μας αυτή, παρακινώντας τους μαθητές να συμμετέχουν, προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για τα παιδιά. Ας μην ξεχνάμε ότι οι βάσεις της σωστής διαπαιδαγώγησης σε θέματα υγείας θεμελιώνονται κατά την παιδική ηλικία.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!