Υγεία

26/04/2024 - 17:08

Ραντεβού από Σάββατο 27 Απριλίου στα Ιαματικά Λουτρά «Ιπποκράτης» στο Πολιχνίτο

Ο Πολιχνίτος και ο Θεόδωρος Κούσκος δείχνουν τον δρόμο

Η ΟΛΣΑ αναφέρει: 

Επίσημα αδειοδοτημένα τα Ιαματικά Λουτρά «Ιπποκράτης» στο Πολιχνίτο

Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του συντοπίτη μας Θεόδωρου Κούσκου, του επιχειρηματία που ανακαίνισε και λειτουργεί τα Ιαματικά Λουτρά «Ιπποκράτης» στο Πολιχνίτο και την ενημέρωση που παρείχε στην Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) σχετικά με την επίσημη αδειοδότηση που έχουν λάβει, ενημερώνουμε ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2251771103.

Ο κύριος Κούσκος μας έστειλε και το παρακάτω κείμενο με το οποίο επιβεβαιώνει την πλήρη αδειοδότηση.

"Με χαρά σας ανακοινώνω ότι τα Ιαματικά Λουτρά ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στο Πολιχνίτο πλέον είναι και επίσημα αδειοδοτημένα.

Παρακαλώ ενημερώστε τα μέλη και τους φίλους ότι το τηλ επικοινωνίας είναι και μπορούν εκεί να καλέσουν για ραντεβού.

Καλή συνέχεια"

Πέρα από τις χαλαρωτικές ιδιότητες, τα ιαματικά νερά του Πολίχνιτου, όπως είχε γραφεί από την ιστοσελίδα Thermal springs είναι κατάλληλα για χρόνιες μορφές ρευματοπαθειών, αρθροπάθειες (χρόνιες καταστάσεις, εκφυλιστικές και παραμορφωτικές), ριζονευρίτιδες, χρόνιες σπονδυλαρθρίτιδες, οσφυαλγίες, δυσμορφίες και μετατραυματικές κακώσεις του σκελετικού συστήματος.

Βοηθούν επίσης στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων γυναικολογικού κύκλου, όπως φλεγμονώδεις παθήσεις γυναικολογικής προέλευσης, δυσλειτουργία σαλπίγγων – δυσμηνόρροια, γυναικεία στείρωση!

σσ

Αναλυτικές πληροφορίες:

Οι θερμές πηγές του Πολιχνίτου Λέσβου – 43 χιλ. από την πρωτεύουσα του νησιού Μυτιλήνη, θεωρούνται ως οι θερμότερες (87,6°C) και οι καλύτερες στην Ευρώπη ως προς τα θεραπευτικά συστατικά σε συνδυασμό τη θερμοκρασία του νερού. Είναι χλωρονατριούχες και μπορούν να θεραπεύσουν μυοσκελετικές (χρόνιους ρευματισμούς, αρθρίτιδες, ισχιαλγίες, νευραλγίες), δερματικές και γυναικολογικές παθήσεις.

Αναζητώντας την απόλυτη ευεξία, θα αποκτήσετε μοναδικές thermal bath experiences σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, φωλιασμένους αρμονικά στο φυσικό τοπίο.

 

Χημικές Ιδιότητες

Τα νερά, στην έξοδο του Πολιχνίτου προς Βατερά, στις εγκαταστάσεις των θερμοπηγών, αναβλύζουν από πολλές πηγές, μέσα από ηφαιστειογενή πρωτογενή και δευτερογενή πορώδη πετρώματα. Νερό που τρέχει ελεύθερο και αχνίζει, βάφοντας κόκκινο τον πυθμένα από θερμόφιλα ζωύφια (φύκι) που αναπτύσσονται. Η θερμοκρασία τους είναι μεταξύ 67°C και 92°C (η θερμοκρασία στους λουτήρες είναι μεταξύ 42°C και 44°C) θεωρούνται δε από τις θερμότερες της Ευρώπης.

Βάση της φυσικοχημικής τους σύστασης, τα Ιαματικά νερά Πολιχνίτου κατατάσσονται στην ομάδα των χλωρονατριούχων πηγών. Το νερό είναι διαυγές, άοσμο και εμπλουτισμένο με φυσική ακτινοβολία ραδονίου 15-25Mu με οξυανθρακικά, χλωριούχα και θεϊκά άλατα ασβεστίου, νατρίου με ελεύθερο διοξείδιο του άνθρακα, με ενώσεις σιδήρου, μαγνησίου, μαγγανίου, οξυγόνο και ίχνη ιωδίου και βρωμίου.

δδ

Θεραπευτικές Ιδιότητες


Οι πηγές, όσον αφορά τις θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι εφάμιλλες του Βισμπάντεν της Γερμανίας. Πέρα από τις χαλαρωτικές ιδιότητες, τα ιαματικά νερά του Πολίχνιτου είναι κατάλληλα για χρόνιες μορφές ρευματοπαθειών, αρθροπάθειες (χρόνιες καταστάσεις, εκφυλιστικές και παραμορφωτικές), ριζονευρίτιδες, χρόνιες σπονδυλαρθρίτιδες, οσφυαλγίες, δυσμορφίες και μετατραυματικές κακώσεις του σκελετικού συστήματος.

Λόγω μάλιστα της ευεργετικής επίδρασης του θερμικού ερεθίσματος (=θερμοκρασία νερών) και της άνωσης του σώματος του λουόμενου (=ελάττωση σωματικού βάρους με καλύτερη κίνηση «σχεδόν χωρίς» πόνο), επιτυγχάνεται η χημικό-οσμωτική επίδραση των αλάτων και κυρίως του θείου (εμποδίζει τη δράση της υαλουρονιδάσης η οποία καταστρέφει τα οστά και τις αρθρικές οστεοχόνδρινες επιφάνειες).

Τα ιαματικά νερά βοηθούν επίσης στην αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων γυναικολογικού κύκλου, όπως φλεγμονώδεις παθήσεις γυναικολογικής προέλευσης, δυσλειτουργία σαλπίγγων – δυσμηνόρροια, γυναικεία στείρωση.

Ο κύκλος των θεραπευτικών ιδιοτήτων ωστόσο, δεν κλείνει εδώ, αλλά επεκτείνεται σε ενδοκρινολογικές δυσλειτουργίες (λόγω αναζωογονητικής δράσης του ραδόνιου), στα περιφερειακά αγγεία που σχετίζονται με την κυκλοφοριακή ανεπάρκεια, στην ουρική αρθρίτιδα, σε δευτεροπαθείς δερματικές παθήσεις, εξωπνευμονική φυματίωση, σε χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους του ανώτερου αναπνευστικού και στην γαστρίτιδα κυρίως δυσπεψία, η οποία μπορεί να είναι υποχλωρυδριακή με υποτονία και γαστρική ατονία.

Θεραπευτικές Υπηρεσίες

O επισκέπτης μπορεί να εισέλθει στις εσωτερικές πισίνες του χώρου και να απολαύσει τα ιαματικά νερά έως 30 λεπτά, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Στη συνέχεια μπορεί να περιηγηθεί στον εκπληκτικό χώρο που δημιουργήθηκε εκεί, να χαλαρώσει και να απολαύσει τον καφέ ή το ρόφημά του, αφήνοντας το ιαματικό νερό να δράσει πάνω στην επιδερμίδα του!

  • Λουτρά

Χρήση των Εσωτερικών Λουτρών

O επισκέπτης μπορεί να εισέλθει στις εσωτερικές πισίνες του χώρου και να απολαύσει τα ιαματικά νερά έως 30 λεπτά, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Στη συνέχεια μπορεί να περιηγηθεί στον εκπληκτικό χώρο που δημιουργήθηκε εκεί και να χαλαρώσει αφήνοντας το ιαματικό νερό να δράσει πάνω στην επιδερμίδα του!

Χρήση Εξωτερικών Λουτρών

O επισκέπτης μπορεί να εισέλθει σε κάποια από τις εξωτερικές πισίνες του χώρου και να απολαύσει τα ιαματικά νερά έως 40 λεπτά, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Στη συνέχεια μπορεί να περιηγηθεί
στον εκπληκτικό χώρο που δημιουργήθηκε εκεί και να χαλαρώσει αφήνοντας το ιαματικό νερό να δράσει πάνω στην επιδερμίδα του!

 

  • Μασάζ Σώματος

On Spot Massage

Εντοπίζουμε τα καταπονημένα σημεία και εστιάζουμε αποκλειστικά σε αυτά. Με ειδικές τεχνικές απομακρύνουμε τις φλεγμονές, αποφορτίζουμε την πάσχουσα περιοχή, αυξάνουμε την κυκλοφορία του αίματος και πετυχαίνουμε περισσότερη ελαστικότητα και μεγαλύτερη κινητικότητα.

Full Body Massage

Προσφέρουμε μάλαξη σε όλο το σώμα για χαλάρωση, ανακούφιση από μυοσκελετικούς πόνους και αποτοξίνωση. Με την ενδεδειγμένη πίεση στα κατάλληλα σημεία, προάγουμε συνολικά την ευεξία του σώματος και επιταχύνουμε τη φυσική ικανότητά του να θεραπεύεται, ενισχύοντας τη μεταφορά του οξυγόνου και των θρεπτικών συστατικών στους μύες.

 

  • Μασάζ Προσώπου

 

  • Μάσκα

Μάσκα Σώματος

Ειδική μορφή μασάζ που συνδυάζει τη χρήση ενός προϊόντος μάσκας με τεχνικές μάλαξης στο σώμα. Το προϊόν επιλέγεται με γνώμονα τις ανάγκες του δέρματος σας. Οι ευεργετικές ιδιότητες αυτού του τύπου περιλαμβάνουν βαθιά ενυδάτωση, απολέπιση, χαλάρωση και αναζωογόνηση.

Μοιράσου το άρθρο!